Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Descobrir els valors de la natura al Parc de Llevant

Més de 400 alumnes d'Artà, Capdepera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera participaren en una jornada forestal a la finca de sa Duaia-es Racó organitzada per commemorar el desè aniversari del concurs 'Ni un foc al bosc'

Més de 400 alumnes d'Artà, Capdepera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera participaren la setmana passada en una jornada forestal que es va organitzar a sa Duaia-es Recó per commemorar el desè aniversari del concurs escolar de dibuix Ni un foc al bosc.

Organitzada pel Govern, l'objectiu principal de l'activitat era acostar als escolars l'espai públic del Parc Natural de Llevant per tal d'oferir-los una experiència emocional i motivar el seu compromís amb la natura.

Els alumnes, amb les indicacions dels treballadors de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), pogueren descobrir com funciona una autobomba, aprengueren a fer tasques de reforestació i a identificar les plantes forestals de l'itinerari del bosc i elaboraren petites bolles de fang amb llavors per fer una sembra ecològica. A més, durant la visita també pogueren conèixer els resultats dels treballs de recuperació forestal que s'emmarquen en el projecte El bosc de Red Eléctrica, que ha permès restaurar 36 hectàrees de sa Duaia-es Recó, afectada per un incendi l'any 2013, amb la plantació de 12.000 exemplars d'espècies autòctones, com el pi, l'ullastre o l'alzina.

Els escolars varen estar acompanyats pel conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal; el gerent de l'Ibanat, Joan Ramon Villalonga; el director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó; el delegat regional de Red Eléctrica a Balears, Eduardo Maynau, i diversos representants dels ajuntaments de la comarca de Llevant.

El projecte El bosc de Red Eléctrica també preveu un programa d'educació i sensibilització ambiental per difondre la importància de la conservació dels espais forestals. Per això, s'ha creat el programa Creixent junts, en col·laboració amb els instituts d'educació secundària de la comarca de Llevant, com a part de la programació docent dels centres durant el primer trimestre del curs. Així mateix, ha creat la senda Camina pel bosc de Red Eléctrica, una ruta excursionista de caràcter públic, senyalitzada amb cartells informatius, que recorre la finca de sa Duaia-es Recó.

Compartir el artículo

stats