Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Fundació Coca-Cola

"Il·lusió i motivació" en els premis Buero de Teatre

Marta Reynés, Antònia Maria Estelrich, Bàrbara Rosselló i Margalida Campomar guanyaren l'edició de l'any passat

Les alumnes de l'AMPA de l'IES Santa Margalida.

"Il·lusió i motivació" són les paraules amb les quals les quatre joves artistes Marta Reynés (16 anys), Antònia Maria Estelrich (15 anys), Bàrbara Rosselló (15 anys) i Margalida Campomar (15 anys) defineixen la seva experiència després de guanyar l'any passat els Premis Buero de Teatre Jove de la Fundació Coca-Cola, en la categoria no escolar.

L'obra Fi de partida va ser per a aquestes estudiants de l'Associació de Pares i Mares (AMPA) de l'IES Santa Margalida el debut teatral i no ha estat precisament amb una representació fàcil. En paraules d'Antoni Bonet, el seu professor de teatre i coordinador de l'obra, "treballar un Samuel Beckett és molt dur, no és per a un públic general".

"Sóc un enamorat de Beckett i quan em vaig proposar fer aquesta obra vaig pensar com ho podíem plantejar amb quatre nens que difícilment poden ficar-se en l'existencialisme francès. Ho vaig plantejar com a quatre pallassos que estan preparant la partida de la fi, d'aquí el títol Fi de partida, i a partir d'aquí, intentar fer humor de la desgràcia d'aquests personatges a la recta final de la seva vida, que ha acabat tot, que res té sentit, de la monotonia...", afirma el docent.

Per a les quatre joves, aquesta obra ha suposat "un abans i un després". Els ha ensenyat a viure una experiència nova i molt emocionant, diuen. "Vàrem començar amb molta il·lusió però mai vàrempensar que guanyaríem", destaca Antònia Maria. "El fet que en Toni ens digués que ens presentaríem a un premi, va fer que canviàssim la manera de fer teatre i en els assajos ens concentràvem més, i aconseguíem ficar-nos cada vegada més en el personatge". Marta comenta que "vàrem veure el teatre d'una altra manera, ens concentram més perquè tenim ganes de donar-ho tot, gaudíem de fer teatre". Margalida ens explica que quan van veure els vídeos dels altres primers premis "ens vàrem quedar sorpreses perquè eren molt bones i pensàvem que no guanyaríem".

Antoni Bonet va conèixer el certamen per Pere Mascaró, que va ser el seu professor de teatre. Fa sis anys que es van presentar per primera vegada, també amb una obra de Becquet, Tot esperant Godot, amb la qual van guanyar la menció especial a l'expressió corporal. "L'experiència és molt bona, als joves els permet imaginar, crear i els ensenya a agafar confiança en ells mateixos", destaca Bonet.

Per a l'edició d'enguany, Bonet està preparant una adaptació de l'obra El Quixot amb un grup de Sant Bonaventura d'Artà.

Compartir el artículo

stats