Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Àgora Portals participa en una ONU a petita escala

Prop de 180 alumnes de tres països participaren en una simulació de l´assemblea de Nacions Unides

Els alumnes participants a NACE MUN.

Deu alumnes del col·legi Àgora Portals varen participar la setmana passada en la segona edició de NACE MUN (Model United Nations).

Foren unes jornades internacionals que varen reunir a la Universitat Jaume I de Castelló més de 180 alumnes de col·legis NACE d´Espanya, França i Anglaterra al voltant d´una estructura de debats com els que es duen a terme a les sessions de les Nacions Unides.

Durant tres dies, els estudiants de l´Àgora Portals varen participar en debats sobre temes d´actualitat mundial com la protecció del dret a l´educació, els drets socials i culturals dels refugiats, els reptes per a la pau mundial davant els atemptats terroristes o els drets a la privacitat en el entorn tecnològic.

Els estudiants, com a autèntics delegats diplomàtics, representaren i defensaren durant les sessions de debat els punts de vista de països amb grans diferències culturals i econòmiques practicant l'art de la retòrica i de la diplomàcia internacional per arribar a acords amb el màxim consens possible. Al final de les sessions es varen redactar i varen aprovar diverses resolucions.

El director del col·legi Àgora Portals, Rafael Barea, va estar present en l´acte de cloenda que va presidir la batlessa de Castelló, Amparo Marco, amb la resta de directors i autoritats de NACE Schools.

Compartir el artículo

stats