Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les nostres festes

Sant Antoni i Sant Sebastià a les escoles

La immensa majoria de centres educatius de l'illa ha celebrat els sants de l'hivern amb diversos actes

Sant Antoni s'ha viscut també als centres educatius, que han celebrat amb nombrosos actes la gran festa de l'hivern mallorquí. Aquí trobareu algunes d'aquestes celebracions, però n'hi ha hagut moltíssimes més.

Aquests ha estat el cas del CEIP Jaume I de Palmanova que aprofità la festa donar a conèixer i aprofundir en l'arrelament dels infants a la nostra cultura i en el coneixement d'elements populars relacionats amb la celebració. Aquest centre va comptar amb la col·laboració de representants de l'Associació Cultural Sonats, que oferiren una xerrada als alumnes de 3r a 6è sobre el significat de la festa i en què consisteix un correfoc.

Un altre centre que va celebrar Sant Antoni va ser el col·legi Sant Josep Obrer. Tot i que el mal temps va fer acte de presència, hi va haver gloses, torrada, dimonis i la batucada.

També l'escoleta del Sant Josep Obrer domà a conèixer la celebració als seus alumnes i ho va fer amb una festa amb pares, mares i padrins. Els infants es vestiren de color negre i vermell, i alguns de dimonions, i duien una careta treballada a l'aula els dies previs a la festa. A més, els dimonis de la colla Trafoc i Sant Antoni es passejaren per totes les aules.

Però aquesta setmana no només ha estat Sant Antoni. Moltes escoles de Palma també han celebrat Sant Sebastià. Aquest ha estat el cas del col·legi Sagrat Cor, que va rebre un grup de dimonis que es passejaren pels patis de l'escola encalçant els alumnes d'Educació Infantil i Primària. A més, va organitzar una torrada en la qual participaren prop de 700 alumnes del centre.

Compartir el artículo

stats