Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes, experiències, activitats

Un centre i quatre projectes Erasmus+

L'IES Pau Casesnoves participa en quatre projectes Erasmus+, el programa de la Unió Europea en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport per al període 2014-2020.

Segons explica l'equip Erasmus de l'institut inquer, "aquest programa està dissenyat per donar suport als esforços dels països participants per utilitzar de forma eficient el potencial del talent humà i el capital social europeu. En general podem afirmar que dóna suport a les accions, la cooperació i les eines coherents amb els objectius de l'Estratègia Europa 2020 destinada al creixement, la feina i l'equitat i inclusió social".

El programa Erasmus+ executa tres tipus d'accions diferents:

-Acció clau 1 (KA1). Projectes de mobilitat de persones, tant per a alumnes com per a professors.

-Acció clau 2 (KA2). De cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques.

-Acció clau 3 (KA3). Dóna suport a la reforma de polítiques (cooperació amb organitzacions internacionals, promoció del diàleg, iniciatives innovadores en l'àmbit de la política?).

L'IES Pau Casesnoves té concedits dos projectes de l'Acció clau 1 i dos de l'Acció clau 2.

Mobilitat de formació professional (Clau 1 - KA1)

Pretenen oferir als alumnes dels cicles formatius de grau mitjà i grau superior l'oportunitat de realitzar estades formatives de qualitat en empreses europees i que siguin reconegudes com a part del mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT). Actualment, el centre treballa amb empreses de Budapest (Hongria), Rendsburg (Alemanya), Vantaa (Finlàndia) i Plymouth (Regne Unit).

Dins l'acció clau KA102, té concedit el Projecte Moving around Europe to learn, a través del qual en el curs 2015-2016 gestionen 12 beques de mobilitat per a alumnes de grau mitjà i 7 beques per a professorat mentre. A l'acció clau KA103, disposa del Projecte de mobilitat d'educació superior, mitjançant el qual en el curs 2015-2016 es gestionaran 3 beques de mobilitat per a alumnes de grau superior i 1 beca per a docents.

El projecte Active, atractive and interactive eU mathematics (Clau 2 - KA2)

L'objectiu general d'aquest projecte és elaborar un seguit de materials innovadors, atractius i interactius de l'àrea de matemàtiques per a segon cicle d'ESO els cursos 2015-2016 i 2016-2017.

Aquesta associació està formada per escoles i centres de secundària de 9 països (Bulgària, Itàlia, Croàcia, França, Alemanya, Portugal, Lituània, Estònia i Espanya). Durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017 treballaran conjuntament per motivar els alumnes dels seus centres envers l'aprenentatge de les matemàtiques.

Durant aquests anys acadèmics, els centres es reuniran de manera periòdica a les diferents trobades ja marcades al calendari per mostrar les tasques realitzades, concretar-ne d'altres, avaluar la feina feta i fer propostes de millora.

Des de l'IES Pau Casesnoves assenyalen que "el passat mes d'octubre, del 9 al 16, tres professores del nostre institut es desplaçaren fins a Targovishte (Bulgària) per tal de posar-lo en marxa. Aquest tipus de trobades, anomenades Transnational Meeting, serveixen per redefinir el projecte, revisar el calendari per a les properes trobades, nomenar els encarregats de cada tasca, preveure les futures mobilitats, unificar criteris, definir les eines de comunicació i parlar de tot allò que pugui contribuir a un millor desenvolupament. Tots els països ens tornarem a reunir a Estònia el proper febrer per a una intensa setmana de formació".

El projecte Ecological and intelligent house (Clau 2 - KA2)

Dirigit a 4t d'ESO, batxillerat i al cicle formatiu de grau mitjà d'Electrònica, l'objectiu general és millorar l'interès i els resultats dels alumnes a les assignatures científiques a través de la tasca de disseny i construcció d'una maqueta d'una casa ecològica i intel·ligent.

L'associació està formada per centres de secundària i formació professional de tres països (Polònia, Turquia i Espanya). Durant els cursos 2015-16 i 2016-17 elaboraran les maquetes, un vídeo del procés de creació, una pàgina web? Els alumnes implicats viatjaran als altres països per conèixer els seus companys de tasca, millorar el seu nivell d'anglès i conèixer les diferents cultures.

La setmana del 9 al 13 de novembre va tenir lloc a Bytom (Polònia) la primera trobada (Transnational Meeting). S'hi desplaçaren quatre professors i planificaren el que seran els intercanvis amb alumnes i les tasques del temps de durada.

L'equip Erasmus apunta que "a l'IES Pau Casesnoves ens queden uns quants anys de molta feina amb aquests projectes europeus, anys en els quals -tot i les retallades, els augments de ràtio, els augments d'hores lectives i, en general, d'empitjorament de les condicions de feina dels darrers cursos- volem implicar-nos en aquesta aventura per motivar els nostres alumnes i millorar la qualitat de l'ensenyament".

Compartir el artículo

stats