Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Formació de docents

L'Escola Oficial d'Idiomes es forma en 'etwinning'

Els docents de l´Escola Oficial d´Idiomes participaren en una sessió impartida per Joana Aina Pol i Núria Vallugera.

El passat divendres 18 de desembre va tenir lloc una sessió de formació etwinning per a tot el claustre de professors de l'Escola Oficial d'Idiomes de Palma.

Etwinning és un programa de la Comissió Europea, que enguany ha celebrat el desè aniversari, i que forma part de les accions Erasmus+. Té com a principal objectiu posar en contacte diferents professionals d'escoles o institucions europees que s'agermanen virtualment per tal de realitzar, de manera col·laborativa, diferents projectes didàctics amb els alumnes.

En el cas de l'educació ordinària, aquests projectes poden girar entorn de qualsevol àrea o tema transversal i desenvolupar-se en qualsevol llengua. Al cas de l'aprenentatge d'idiomes, la plataforma etwinning es mostra especialmente útil, perquè permet posar en contacte els aprenents de manera real amb parlants de qualsevol llengua estrangera. La plataforma permet intercanviar informació, col·laborar en el desenvolupament de diferents activitats, xatar o parlar per videoconferència. Tot en un entorn segur on només es poden registrar els professionals de la docència i els alumnes que aquests autoritzin.

Un pic registrats a la plataforma els docents tenen accés a un gran nombre de recursos relacionats amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació, així com a la gran xarxa social europea de docents amb els quals poden entrar en contacte per tal de compartir bones pràctiques educatives. També els permet realitzar tallers i cursos de formació online amb diferents experts europeus amb els quals, d'altra manera, difícilment podrien entrar en contacte.

Aquesta sessió fou impartida per les ambaixadores del programa etwinning a Mallorca: Joana Aina Pol, del CEIP Sa Pobla, i Núria Vallugera, del CEIP Coll d'en Rabassa. Les illes també compten amb les ambaixadores Emilia Banades a Formentera, i Marta Nebot a Menorca.

Compartir el artículo

stats