Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Concurs

Consumópolis, o com aprendre a consumir des de l'escola

Arriba una nova edició d'aquest concurs escolar per a educació primària i ESO, que enguany té com a lema 'Tu consumeixes: a tot arreu ho fan igual?' - El Govern el presentà als alumnes del CEIP Santa Catalina de Palma

Les inscripcions a Consumópolis són obertes.

Arriba l'onzena edició del concurs escolar Consumópolis, una activitat promoguda per l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) en col·laboració amb els organismes de consum de les diferents comunitats autònomes amb l'objectiu de sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir d'una manera conscient, crítica, solidària i responsable.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, presentaren el concurs als alumnes del CEIP Santa Catalina. Durant la visit, els escolars els mostraren els seus coneixements en temes relacionats amb consum responsable i feren una demostració decom ha estat la seva participació en el concurs, que enguany es presenta amb el lema Tu consumeixes: a tot arreu ho fan igual?.

Els centres educatius que hi vulguin participar tenen obert el termini d'inscripció fins al pròxim 18 de desembre. Fins ara s'hi han inscrit 93 equips amb 465 alumnes participants.

El concurs compta amb la web www.consumopolis.es, que és també una eina per estar al dia en matèria de consum responsable. Ofereix més de seixanta fitxes pedagògiques, una zona de jocs, el desafiament ConsuQuizz, un tauler d'anuncis i el concurs escolar Consumópolis 11.

Mecànica del concurs

El concurs consta de dues parts. Una primera, via web, en la qual els equips han de fer un recorregut per la ciutat de Consumópolis resolent diferents proves de caràcter lúdic i pedagògic, i una segona part que consisteix en un treball en equip. Des del passat 19 d'octubre i fins al 18 de gener es pot completar aquesta primera activitat en línia. Els treballs es poden presentar fins al 15 de març de 2016.

El concurs es divideix en tres categories: Tercer cicle d'educació primària (cursos 5è i 6è), primer i segon d'ESO i tercer i quart d'ESO.

Els equips guanyadors de totes les categories rebran com a premi una tauleta tàctil i un diploma de reconeixement. El docent coordinador que hagi classificat el seu equip com a guanyador rebrà també un llibre electrònic.

Tots els alumnes i els docents coordinadors que participin en el concurs i hagin completat les dues activitats rebran com a premi una memòria USB de 2GB i un tassó ecològic, a més d'un diploma per haver-hi participat.

Així mateix, es lliurarà un llibre electrònic als tres centres més participatius.

Durant l'acte de presentació, la presidenta Armengol destacà la importància d'aquesta iniciativa "precisament ara que arriba l'època de l'any en què més es consumeix, per conscienciar als nins dels beneficis que comporta adquirir productes de proximitat i moderar el consum, comprant allò que realment fa falta, a més de conèixer els drets que tenim com a consumidors".

Compartir el artículo

stats