Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Al Parlament per millorar el poble

Un grup d'escolars de cinquè del CEIP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles participen en una sessió organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Infància - Varen fer nombrosos propostes que faran arribar a l'Ajuntament

Al Parlament per millorar el poble

Els alumnes del CEIP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles varen omplir la setmana passada els escons del Parlament de les Illes Balears i ho varen participant en una sessió plenària amb motiu del Dia Internacional de la Infància.

Els escolars, de cinquè d'Educació Primària, simularen la celebració d'una sessió d'investidura per aprovar propostes que remetran al seu Ajuntament i que han de servir per millorar el municipi.

La Mesa infantil del Parlament va estar formada per per la presidenta Àfrica Pinto, Aina Roig, Noa Tugores, Pere Joan Ventayol i Duna Wassong, dirigiren el debat entre els candidats de cinc partits polítics.

Els candidat Jaume Gual, del Partit dels Esporlerins (PDE), Petra Alorda, del Partit Mundial (MP), Mireia Fernández, del Partit Milloram Esporles (ME), Tomeu Salas, del Partit Polític de 5è (PPD5) i Júlia Colom, del Partit Realista Infantil d'Esporles (PRIE), pujaren a la tribuna per defensar propostes interessants per a millorar el seu municipi com allargar el carril bici fins a l'institut, un cinema públic gratuït a la plaça del Jardinet, una brigada de neteja de torrent, la creació d'un grup d'excursionista de joves, marcar i mantenir els camins de muntanya i llevar els grafitis del poble, fer un camp de petanca, una festa de l'escuma, un concurs de disfresses a Halloween i un voluntariat de cultures i llegendes d'Esporles per a nins, entre moltes altres propostes.

Després del debat es va procedir a la votació i fou elegit per majoria simple de 16 vots Tomeu Salas del Partit Polític de 5è (PPD5), qui, en el discurs d'investidura reconegué que el seu grup tenia clar "que no hem arribat a la majoria absoluta" i, per aquest motiu "tots els partits podran dur endavant algunes de les seves propostes". Per això, conclogué que "la milllor manera de governar és per consens".

Així doncs, les propostes definitives aprovades que els escolars faran arribar a l'Ajuntament d'Esporles foren:

-Medi Ambient: Crear una brigada voluntària de recollida de fems a la muntanya i voluntariat d'hort per beneficiar usuaris/ONG EsporlesxEsporles.

-Festes Populars: Incloure una gimcana bruta i festa de l'escuma al programa de festes del poble i un concurs de disfresses a Halloween.

-Joventut: Construir parc d'esports d'aventura i millorar l'skate park.

-Educació i cultura: Pintar a una paret d'Esporles totes les mans dels esporlerins i habilitar un solar buit per fer-hi un jardí forestal.

-Manteniment i infraestructures: Allargar el carril bici fins a l'institut i instal·lar més abeuradors.

El simulacre de sessió d'investidura infantil amb els escolars del CEIP Gabriel Comas i Ribas d'Esporles, emmarcat dins els actes de la Primera Setmana de la Infància que organitzà el Parlamen, comptà amb l'assistència de Xelo Huertas (presidenta del Parlament), Maria Ramon Salas (batlessa d'Esporles), Vicenç Vidal (conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca), Joan Marc Tur (director de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor) i els parlamentaris Sandra Fernández (PP), Margalida Prohens (PP), Conxa Obrador (PSIB-PSOE), Marta Maicas (Podem), Baltasar Picornell (Podem), Bel Busquets (Més) i Maria Antònia Sureda (El Pi).

Compartir el artículo

stats