Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sensibilització

Més de tres mil alumnes coneixen el perill dels incendis forestals

Usuaris de Mater Misericordiae han visitat els centres educatius per alertar els alumnes del perill del foc

Els representants del Govern al CEIP Es Puig.

Entre els mesos de setembre i novembre d´enguany, 3.150 nins de 33 centres educatius de Mallorca han participat en el programa sensibilització forestal ´Alerta amb el foc! El bosc ve a l´escola´, gràcies al Conveni de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears, per mitjà de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, i l´Obra Social la Caixa.

Els escolars, tots d´educació infantil, han rebut la visita d´una educadora i set usuaris amb discapacitat intel·lectual de l´organització de Mater Misericordiae, que els han apropat els valors dels boscs i els han alertat dels perills dels incendis forestals.

D´aquesta manera s´han complert els objectius del programa que impulsen l´Institut Balear de la Natura (IBANAT) i l´Obra Social ´la Caixa´, que és integrar i normalitzar les persones amb discapacitat a la societat, augmentar el coneixement del risc d´incendi i apropar l´entorn forestal de les Illes Balears als alumnes d´educació infantil, que és el grup d´edat escolar amb menys ofertes educatives, sense la despesa del transport que suposen les activitats fora del centre.

Joan Ramon, gerent de l´IBANAT, i el director general d´Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, participaren en una de les sessions de 55 minuts que es dugué a terme al CEIP Es Puig de Lloseta amb infants de cinc anys, juntament amb el director de l´àrea de negoci del Raiguer de la Caixa, Tomeu Berga; la directora de l´oficina de l´entitat al municipi, Teresa Cànaves, i el gerent de Mater Misericordiae, Boni Martínez.

El programa, que acabà el passat dia 30, consta d´un conte que proporciona l´IBANAT, amb el suport d´un escenari i de personatges en forma de titelles, un joc i una cançó. Els infants hi aprenen les causes principals dels incendis forestals, la manera com s´apaguen i les mesures per prevenir-los, amb un èmfasi especial en la regeneració dels boscs.

Compartir el artículo

stats