Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Reportatge

Les escoles ja poden visitar l'Arxiu del Regne de Mallorca

Els alumnes del CEIP la Soledat de Palma inauguren les visites escolars a aquesta infraestructura cultural que ha estat totalment reformada - Les visites, que inclouen un taller, s'han de sol·licitar a través del programa 'Viu la Cultura'

També es pogué realitzar un taller d'escriptura gòtica.

Els alumnes de sisè d'Educació Primària del CEIP la Soledat de Palma varen inaugurar la setmana passada les visites escolars a l'Arxiu del Regne de Mallorca, una infraestructura cultural que a partir d'ara també es posa a disposició dels centres educatius a través del programa d'activitats 'Viu la Cultura'.

L'Arxiu s'ha obert a les visites després de la reforma integral de les instal·lacions que s'ha dut a terme en els darrers quatre anys. El nou edifici constitueix un conjunt arquitectònic modern i funcional que custodia un dels fons documentals més importants per aprofundir en la història de les Illes Balears.

Per això, a principis d'aquest curs el Govern va decidir establir una proposta didàctica per oferir al centres escolars la possibilitat de conèixer-ne les instal·lacions i també es va elaborar un material didàctic específic que pot servir per treballar a l'aula tant abans com després de la visita a l'Arxiu del Regne.

Tal com varen fer els escolars del CEIP la Soledat en la visita inaugural, a partir d'ara els alumnes de total l'illa poden visitar dependències tan diverses com la sala d'investigadors, la sala de digitalització i restauració de documents o una sala de dipòsits compactes, on es conserven documents a partir del segle XIII.

L'objectiu d'aquesta activitat educativa és doble. Per una banda, donar a conèixer a l'alumnat el funcionament d'un arxiu i el valor dels documents que s'hi conserven, i per l'altra, acostar-los al món de la paleografia i l'escriptura de l'edat mitjana i de la moderna, mitjançant un taller d'escriptura gòtica i un joc-concurs d'abreviatures medievals que realitzen durant la visita.

Viu la Cultura

Aquesta activitat es realitza mitjançant el programa educatiu 'Viu la Cultura', organitzat pel Departament de Cultura del Govern i que ofereix nombroses visites i activitats als centres educatius durant tot el curs.

L'activitat a l'Arxiu del Regne de Mallorca està adreçada a alumnes de cinquè i sisè d'Educació Primària, ESO i Batxillerat i és gratuïta, però s'ha de sol·licitar a través de la web de 'Viu la Cultura'.

Aquest programa educatiu ofereix també visites a altres infraestructures culturals de l'illa, com el Museu de Mallorca, que també es va obrir a les visites escolars fa poques setmanes.

A més, a través d'aquest programa també s'ofereixen altres activitats relacionades amb l'art, la música i la cultura popular, la literatura, el teatre i la dansa i la ciència i el medi ambient.

Més informació i inscripcions:

www.viulacultura.com

Compartir el artículo

stats