Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Taller

La cuina entra a les escoles

Alumnes del CP Simó Ballester exploren sensorialment els aliments i coneixen la cuina tradicional mallorquina

Els alumnes feren diversos plats.

L'adquisició d'hàbits saludables a l'hora de menjar i cuinar és un dels pilars que es treballa des de ben petits al CP Simó Ballester.

Amb aquest objectiu els mestres de primer cicle de Primària han preparat un seguit de sessions que inclouen els aliments com a fil conductor: l'exploració dels ingredients, la seva preparació, la forma de cuinar-los... D'aquesta manera els nins i nines d'aquest centre han gaudit de diverses experiències culinàries: algunes de pràctiques al menjador de l'escola, i d'altres a l'aula, amb l'elaboració d'una recepta de cuina senzilla i la degustació de les seves pròpies creacions.

En el marc d'aquesta unitat didàctica, un dels grups de primer va rebre un visita molt especial. I és que la seva mestra de l'etapa d'Educació Infantil al CEI Sa Torre, Catalina Oliver, amb qui establiren un lligam emocional important els seus primers anys escolars, va venir al centre a participar en un taller de cuina i els ensenyà com fer una coca de pastanagó amb xocolata, que després degustaren i compartiren amb la resta de mestres.

Dins l'aula, s'aprofità també per fer un petit taller sensorial gràcies a "la capsa dels sentits", amb la qual els nins jugaren a endevinar les aromes que desprenen els potets que hi ha dins la capsa i el gust dels ingredients que contenen. Així, amb els ulls tapats, la boca badada i el nas ben esmolat, els alumnes identificaren la canyella, el sucre, el cacau, la llimona i el vinagre.

D'altra banda, i en el marc d'aquest projecte, en una de les sortides d'aquest primer trimestre, els nins i nines del primer cicle visitaren el Camp d'Aprenentatge de Son Ferriol, on participaren en un taller de galetes d'oli, que una vegada elaborades varen coure al forn de llenya.

Amb aquests treballs en grups cooperatius, el centre públic Simó Ballester pretén que els alumnes, des de ben petits, prenguin consciència de la importància d'alimentar-se d'una manera saludable i desenvolupin també la seva creativitat gràcies a la cuina.

Compartir el artículo

stats