Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Comiat

Pedro Cutillas, 37 anys de mestre a Bunyola

S'ha jubilat el mestre de centenars de bunyolins i així el recorden els seus companys del CEIP Mestre Colom

Amb els seus darrers alumnes del CEIP Mestre Colom.

El passat dia 23 d'octubre es jubilà Pedro Cutillas, mestre de la nostra escola, el CEIP Mestre Colom de Bunyola, durant trenta-set anys.

En Pedro és probablement el mestre que més anys ha estat docent del centre. Durant quasi quatre dècades ha ensenyat centenars d'infants bunyolins, i tota la comunitat escolar, tant infants com pares i companys, el recordam com un excel·lent mestre i encara millor persona. Tots els seus exalumnes i les seves famílies en conserven un record molt grat.

En Pedro al llarg d'aquests anys ha passat per set lleis d'educació diferents que han implicat canvis en el llenguatge i en el currículum, però l'essència de la seva actuació com a mestre s'ha mantingut intacta, ja que estava basada en el respecte, en primer lloc cap als alumnes però també cap a les seves famílies, els companys, la natura, l'esport, la vida saludable... sempre amb il·lusió, serenitat, bon humor i afabilitat.

Ha sabut transmetre uns valors sense fer discursos i sense imposicions, sinó amb el seu exemple i la seva actitud coherent. Tota aquesta manera de fer i de ser ha deixat una petjada inesborrable a tots els qui hem tengut la sort de tenir-lo a prop.

Per a nosaltres és un exemple que mostra que les bones escoles les fan els bons mestres i que no es poden fer ni desfer a cops de llei.

Per tot això els companys de l'escola ens sentim orgullosos d'haver pogut treballar amb en Pedro i li agraïm la implicació en l'educació dels infants bunyolins.

Aquesta frase de la matemàtica i mestra de mestres Maria Antònia Canals pareix pensada especialment per a ell: "Educar no vol dir ensenyar, vol dir fer amistat amb els infants, servir-los i tenir una ferma actitud de defensa dels seus drets"... Així ha educat en Pedro els nins de Bunyola.

Gràcies, de tot cor, Pedro.

*Els teus companys del

CEIP Mestre Colom

de Bunyola

Compartir el artículo

stats