Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

La UIB torna a cercar 'Periodistes escolars' als centres de les illes

Hi poden participar equips d'alumnes de secundària que participin en l'edició d'una revista escolar

Alumnes visitant un servei de la UIB durant una activitat de 'Periodistes escolars'. UIB

Periodistes escolars a la UIB, aquest és el títol de la iniciativa que la Universitat de les Illes Balears adreçaals alumnes dels centres d'educació secundària que tinguin inquietuds periodístiques.

L'activitat proposa a un equip d'alumnes col·laboradors de la revista escolar del centre participant que, acompanyats per un professor o professora responsable, passin un matí al campus on podran realitzar reportatges, entrevistes o altres treballs periodístics que mostrin de forma viva el que és la UIB i la seva activitat quotidiana.

Hi poden participar alumnes de segon cicle d'educació secundària obligatòria, de primer i segon de batxillerat o de cicles formatius de grau superior que prenguin part en l'edició de la revista del seu centre, o bé que escriguin articles per a distintes activitats del centre. El nombre màxim d'alumnes que hi poden participar per cada centre és de quatre, que ha d'anar acompanyat durant la visita per un professor o professora responsable.

La visita es realitzarà el proper 15 de desembre i inclou la participació a una roda de premsa amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, o un membre de l'equip rectoral. Després, cada equip haurà de visitar un organisme de la Universitat que prèviament els hauran comunicat per correu electrònic i fer-ne un reportatge que s'haurà de lliurar abans del dia 23 de març.

El jurat, format per professionals designats per la UIB, es reunirà durant el mes de maig. Es concediran per a cadascuna de les dues categories (reportatge sobre la visita a un dels serveis o instal·lacions de la UIB, i crònica de la jornada viscuda a la UIB) dos premis.

Per una banda, un primer premi consistent en un diploma acreditatiu i un val de 200 euros per a l'adquisició de material didàctic i altres obsequis de les empreses col·laboradores.

Per altra part, un segon premi consistent en un diploma acreditatiu i un val de 100 euros per a l'adquisició de material didàctic i altres obsequis de les empreses col·laboradores.

L'activitat Periodistes escolars a la UIB està inclosa al programa 'Seràs UIB', que ofereix nombroses activitats per donar a conèixer la Universitat i els serveis que ofereix als estudiants de secundària i futurs estudiants de institució acadèmica.

S'ofereixen activitats d'assesorament, informació i orientació acadèmica per a nous estudiants, sobre l'accés i l'admissió als estudis de grau o visites al campus, entre d'altres.

Compartir el artículo

stats