Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Aprenentatge amb vent de popa

"Com a part del programa d'esports del Queen's College, i des de fa més de deu anys, es duen a terme unes sortides en les quals s'imparteixen cursos de vela. Els alumnes de sisè de primària fins a tercer d'ESO van tres hores per setmana durant cinc setmanes al Club de Mar", expliquen des d'aquest centre que fa l'ensenyament en anglès i està situat al carrer Joan de Saridakis, a prop del bosc de Bellver i des d'on es pot contemplar la badia de Palma.

Arribar-hi

Comenten que "a causa de la relativa proximitat del col·legi amb el Club de Mar, els alumnes i els professors que els acompanyen van i tornen a peu, per la qual cosa empren una mitja hora d'anada i una altra mitja hora de tornada, que forma part de la seva activitat física".

El primer any que els alumnes s'enfronten a aquesta activitat alternen entre paddle surf, caiac i vela i, després, segons els nivells de cadascun, van ampliant l'activitat en diferents vaixells, des del tipus "gamba" fins al làser pico.

Cada any "reben aquesta activitat amb molt entusiasme i ho veuen com alguna cosa molt amena, tant és així que l'últim dia realitzen una gimcana, consistent a realitzar carreres i jocs canviant ràpidament d'embarcació".

Beneficis

La frase de Ralph Waldo Emerson "adquireix el ritme de la naturalesa: el seu secret és la paciència" que apunta el professorat del centre, defineix el procés formatiu, d'esforç i de constància d'una experiència que estaria emmarcada especialment en les competències bàsiques del "coneixement la interacció i el món físic", "la social i ciutadana", "aprendre a aprendre" i "l'autonomia i iniciativa personal".

Així els alumnes que segueixen aquesta activitat coneixen de primera mà una activitat esportiva que s'allunya de les que se solen fer en l'entorn escolar, i que aquí serveix de complement a les activitats tradicionals que es duen a terme amb normalitat la resta del curs.

A més, adquireixen coneixements sobre el maneig de les embarcacions nàutiques, una habilitat molt útil pel fet de viure en una illa en la qual l'accés a aquest tipus d'embarcacions és relativament fàcil i suposa una gran activitat a desenvolupar posteriorment en el seu temps lliure. Per a alguns dels alumnes suposa un primer acostament a la nàutica i, per a uns altres, un bon complement teòric.

Segons José Got, cap del departament d'Educació Física de Queen's College amb Tony Trett, l'embarcació preferida pels alumnes sol ser el làser pico. Entre altres coses, en el làser pico van solament dos alumnes. Aquesta solitud davant la naturalesa els enfronta a situacions que en un altre context seria difícil que aprenguessin a dur. Fomenten la seva independència davant problemes que estan fora del seu abast, com pot ser un canvi sobtat en les condicions climàtiques i que l'embarcació bolqui, "malgrat que gaudeixen molt quan bolquen!".

Teoria

Els alumnes no només gaudeixen de la part pràctica, sinó que també disposen d'una part teòrica en la qual apliquen coneixements com el vocabulari temàtic o la teoria de l'Educació Física.

Al llarg de les setmanes que dura l'activitat, desenvolupen diverses activitats teòriques com són petites redaccions i tests. Al final de l'activitat, que aquest any ha tingut lloc a principi de curs, realitzen un test que els dóna la nota corresponent.

Naturalesa

L'activitat és un complement esportiu que entusiasma als alumnes, però que a més ve complementada per altres diverses que tenen lloc al llarg del curs. Entre d'altres, segueixen diversos cursets d'orientació i supervivència. Fan sortides d'espeleologia en la qual apliquen coneixements d'orientació en circumstàncies difícils i en un entorn natural. La situació geogràfica del col·legi, al costat del bosc de Bellver, permet realitzar determinades activitats amb prou facilitat.

Anglès, llengua vehicular

Fundat a 1977, Queen's College és un centre estranger, laic i mixt que atén a 370 alumnes entre els tres i els devuit anys.

Els programes d'estudi es basen en el Currículum Nacional Britànic, a més dels estudis complementaris del currículum del Ministeri d'Educació per a tots els alumnes espanyols i per a tots aquells d'altres nacionalitats que tenguin el nivell de llengua espanyola adequat.

A les edats de 15 a 18 anys, els alumnes es presenten als exàmens britànics de GCSE i de GCE de nivell avançat i els qui obtenen el programa de la secció espanyola obtenen les homologacions dels títols de Graduat en Secundària i de Batxillerat i poden accedir a la universitat espanyola segons el sistema d'accés de la Unió Europea.

QUEEN'S COLLEGE (PALMA)

Denominació: Vela Alumnat: De 6è primària a 3r ESO Qui l´aplica: Departament d´educació física Quan: A l´horari d´educació física Per a més informació: ecretaria Queen´s College. info@queenscollege.es. Telèfon 971 401 011

Compartir el artículo

stats