Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alerta escolar

Alerta Escolar, un programa contra les malalties cròniques a l'escola

L'objectiu del programa és d'ajudar a millorar la qualitat de vida dels infants amb malalties cròniques en els centres escolars - El curs passat, hi participaren 59 centres i es formaren 283 docents i 13 auxiliars tècnics educatius

Els directors generals Joan Pou i Jaume Ribas i la directora del Programa d'Alerta Escolar Balear, Mercedes Escarrer, lliuraren els guardons. Govern

El Col·legi de Metges de les Illes Balears va acollir, el passat 27 d'octubre, l'acte de lliurament dels reconeixements del Programa d'Alerta Escolar, que es posà en marxa el curs passat en el marc d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Educació i Universitat i la Conselleria de Salut.

El programa, en el qual el curs passat participaren 59 centres, va néixer arran de la necessitat existent als centres educatius per millorar la qualitat de vida dels infants amb malalties cròniques que, en un moment determinat, pugui sobrevenir una situació de risc vital.

S'hi inclouen malalties com l'epilèpsia amb crisis convulsives, la diabetis, l'asma greu, les al·lèrgies amb risc d'anafilaxi o cardiopaties congènites amb risc de mort sobtada, entre altres, que suposen un repte per a tota la comunitat educativa. Són totes unes afeccions que, de cada vegada més, demanen uns protocols d'actuació envers aquestes malalties.

Amb el programa estableix un protocol d'actuació conjuntament amb el 061 en cas d'emergència i es du a terme una formació sanitària específica de primers auxilis per als professionals dels centres educatius.

El curs passat, amb aquest programa es formaren 283 docents i 13 auxiliars tècnics educatius.

Reconeixements

El guardó de centre format en alerta escolar és un reconeixement públic, de caràcter anual que atorga l'administració als centres educatius que tenen formats com a mínim un 20% del nombre total de professors del mateix centre.

En el cas dels centres d'educació infantil es recomana que un 75% dels educadors facin la formació.

De les escoles que participaren de les accions formatives del Programa Alerta Escolar Balear el curs passat, 13 centres de les Illes Balears han obtingut aquest guardó, que té una vigència d'un any escolar. Són el CEIP Sant Antoni de Portmany i l'IES Quartó de Portamany d'Eivissa, el CEE Son Ferriol, el CEIP Son Serra, el CEIP Gènova, el CEIP Colònia de Sant Jordi, l'EI Na Burguesa, el CC Pedro Poveda, el CC Sant Francesc d'Assís, el CEIP Juníper Serra, el CEIP Son Basca i el CEIP S'Alzinar de Mallorca i el CEIP Maria Lluïsa Serra de Menorca.

Actualment ja s'ha iniciat la primera fase de les accions formatives d'aquest curs i al febrer començarà la segona. Els cursos formatius prevists són de reanimació cardiopulmonar, de diabetis i d'asma-anafilaxi.

Compartir el artículo

stats