Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

L'esport escolar mobilitzarà 23.000 alumnes de 135 centres

El programa 'Suma't' del Consell de Mallorca ofereix als centres educatius activitats i tallers sobre esport i hàbits saludables - Dóna a conèixer als alumnes d'escoles i instituts de tota l'illa alguns dels esports menys practicats

Tir amb arc: els esports menys practicats tenen tot el protagonisme.

Suma't, el programa formatiu d'esport escolar organitzat per la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Llicenciats en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, del Col·legi Oficial de Dentistes de Balears i de l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), arribarà aquest curs a 23.000 alumnes de 130 escoles i instituts de tota l'illa.

Suma't, que unifica els programes 'Jocs esportius escolars' i 'Esport unificat', ha doblat les sol·licituds en molts dels tallers que s'oferien. El termini d'inscripció acabà el passat 9 d'octubre. El programa, que compta amb 24 propostes formatives, arribarà a 43 municipis i a més de 135 centres educatius. Les activitats s'han iniciat aquest mes i continuaran fins el juny.

Suma't a l'esport a l'escola

La cinquena edició del programa Suma't a l'esport a l'escola, que el curs passat arribà a 13.000 alumnes, té com a objectiu promoure alguns esports menys practicats.

Enguany es mantenen la majoria de propostes del curs passat: judo, tir amb arc, escacs, ball esportiu, patinatge, tir amb fona, atletisme, handbol, trot, motociclisme, orientació, vela i piragüisme. A més, s'afegeixen novetats com bàdminton o touch-rugbi.

Suma't a l'esport saludable

El projecte Suma't a l'esport saludable, que s'organitza amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació del Govern, va néixer a fa quatre anys amb l'objectiu de compementar Suma't a l'esport a l'escola. Ofereix tallers que relacionen de manera directa l'activitat física amb les diferents dimensions de la salut i de la convivència social, així com els hàbits saludables i les actituds afavoridores d'una bona convivència esportiva. Compta amb quatre blocs (alimentació saludable, esports sense riscos, valors de l'esport i salut oral, oferit amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Dentistes de Balears), que s'adapten a les diferents franges d'edat.

Compartir el artículo

stats