Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tradicions

Les escoles celebren la festa de les Verges

Un any més, els centres educatius de tota l'illa acostaren aquesta festa tradicional als seus alumnes

Els centres educatius de tota l'illa celebraren la setmana passada una de les festes més tradicionals: les Verges.

Alumnes de tots els nivells varen poder conèixer la història d'aquesta festa i dels elements que l'envolten: clavells, cançons i, sobretot, bunyols.

La varen celebrar alumnes d'educació infantil com els de l'escoleta de Sant Josep Obrer, centre que convidà dues bunyoleres per mostrar als alumnes com fer bunyols i acostar-los a aquesta tradició.

Els escolars més grans de Sant Josep Obrer, celebraren la festa amb clavells, bunyols i música, interpretada per la tuna del centre. A més, la celebració va tenir un contingut solidari: l'escola destinarà els doblers recaptats a la campanya de Càritas de Nadal 2016.

El col·legi Sagrat Cor fou un altre dels centres que organitzà la festa: els 230 alumnes d'educació infantil (3, 4 i 5 anys), juntament amb els seus pares i padrins, participaren d'una gran bunyolada que es va fer a l'escola i aprengueren a fer bunyols.

El CEIP Mestre Colom de Bunyola fou una altra de les escoles que acostà la tradició als seus alumnes, que varen poder berenar dels bunyols que es varen fer al centre un mestre, mares i padrines d'alumnes.

Pares, mares, mestres i alumnes del col·legi de Monti-sion de Pollença, també participaren a la festa organitzada a l'escola amb bunyols per a tots.

Aquests són només alguns dels centres educatius de l'illa que han acostat la festa de les Verges, una de les més celebrades a les escoles, als seus alumnes.

Compartir el artículo

stats