Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Experiència

L'adaptació a l'escola els primers dies de classe

Els responsables del Sant Josep Obrer expliquen la seva experiència

Anar a l'escola vol dir adaptar-se a un nou espai i tenir més companys. SANT JOSEP OBRER

Per a molts nins i nines l'entrada al parvulari suposa la primera separació física i afectiva del seu entorn familiar.

Per als qui han anat a una Llar d'infants, l'escola significa trobar una comunitat més nombrosa, de la qual ells ara en seran els més petits (a la Llar d'infants eren els més grans), i desenvolupar-se en un marc físic diferent, generalment més gran i més complex.

Tant pels uns com els altres, anar a l'escola vol dir adaptar-se a un nou espai, tenir més companys, conèixer uns altres adults. Per això necessiten un ambient càlid i segur per poder afrontar el coneixement gradual del medi i adquirir les eines que els permetin accedir-hi.

Aquests serien alguns dels punts més importants que cal tenir en compte a l'hora d'iniciar l'escolarització d'aquests infantons. Aspectes per reflexionar i intentar adequar el medi escolar a les seves necessitats.

És important també tenir en compte l'actitud dels pares i mares que mostren alhora il·lusió i inseguretat. L'escola ha d'oferir-los tota la informació necessària i la confiança que es treballa per als seus fills.

I nosaltres, a l'Escoleta de Sant Josep Obrer, hem tengut molt present tots els aspectes anteriors i, a més a més, perquè l'adaptació sigui tranquil·la, l'escola, cada any, fa un esforç pel que fa a recursos humans, de forma que la primera setmana a més de la tutora hi hagi una segona persona a cada grup-classe per a fer el reforç necessari. Fa uns quants anys que ho fem així i el resultat és molt positiu.

Tots sabem que són moments complicats, però que una vegada passats... els nins i nines gaudeixen de venir a l'Escoleta.

Compartir el artículo

stats