Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Els nostres escriptors, a les escoles

El programa 'Viu la Cultura' ofereix nombroses activitats relacionades amb la literatura, des de visites a centres dedicats a escriptors fins a obres de teatre i tallers per acostar-los diversos aspectes de la història de les lletres

Alumnes a la Biblioteca de Can Sales.

D'un gran escriptor mallorquí, a un gran escriptor anglès però que va de de Mallorca ca seva, passant per un dels grans referents en el món de la literatura juvenil. Llorenç Villalonga, Robert Graves i Jules Verne són només tres de les possibilitats d'activitats literàries que ofereix aquest curs el programa Viu la Cultura, gestionat per la Conselleria d'Educació.

A més d'activitats relacionades amb aquests escriptors, n'hi ha d'altres d'adaptades a tots els nivells educatius i que es poden reservar a través d'aquest programa. Aquestes en són algunes.

Jules Verne i la Volta al Món en vuitanta dies

És un espectacle teatral per a tercer cicle d'educació primària basat en l'obra del famós escriptor francès. Realitzat per la companyia La Fornal d'Espectacles, explica històries breus i s'interrelaciona amb els alumnes.

La casa de Robert Graves

L'activitat consisteix en una visita a la casa de l'escriptor a Deià per a ESO i batxillerat per conèixer la vida i l'obra de Robert Graves. La visita inclou un audiovisual i material didàctic en anglès.

Casa Museu Llorenç Villalonga

També per a ESO i batxillerat, l'activitat permet als alumnes conèixer la casa de Binissalem on va viure l'autor de Bearn, o la sala de les nines i Mort de dama. La visita es pot completar pamb itineraris villalonguians per Palma (Mort de dama) i Alaró i Bunyola (Bearn).

Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet

A Santanyí hi ha la casa que va ser del també escriptor i poeta mallorquí Blai Bonet (1926-1997), avui convertida en centre de poesia contemporània. S'ofereix als alumnes d'ESO i batxillerat una visita a aquest espai per conèixer la figura de Blai Bonet, un dels escriptors mallorquins més destacats del segle XX.

Institució Pública Antoni Maria Alcover

Aquesta activitat, oberta a alumnes d'educació infantil, primària, ESO i batxillerat, té com a objectiu donar a conèixer la figura de mossèn Antoni Maria Alcover i les seves dues obres clau: el Diccionari català-valencià-balear i la recopilació de les Rondalles Mallorquines. Les activitats s'adapten a cada nivell educatiu.

Paraula d'Arxiduc

És una lectura dramatitzada de fragments de textos d'obres de l'Arxiduc Lluís Salvador d'Habsburg i Lorena a càrrec de l'actriu Marga López i l'actor Miquel Àngel Torrens. Per a alumnes d'ESO i batxillerat.

Biblioteca de Can Sales

La Sala Infantil i Juvenil de la Biblioteca Pública de Can Sales, a Palma, ofereix nombroses activitats relacionades amb la promoció de la lectura. A més, s'organitzen diverses activitats com Descobreix el món dels llibres, destinada a educació infantil i primer cicle de primària, i Com utilitzar la biblioteca i els seus serveis, per a segon i tercer cicle de primària.

La impremta actual: entre l'art i la indústria

Amadip.esment ofereix als centres educatius un taller que té com a objectiu mostrar el procés d'impressió actual des de l'inici fins a l'obtenció del producte acabat. Per a alumnes de tercer cicle d'educació primària, ESO i batxillerat.

Dóna vida al teu conte

Aquest és un taller destinat a educació primària i ESO que cerca fomentar la creativitat a través del treball en equip. Es crearà una història que cobrarà vida utilitzant diferents disciplines artístiques.

El professor Sorpreses i els secrets dels llibres

El professor Sorpreses visita els alumnes d'educació infantil i primària perquè els alumnes descobreixin, de manera divertida i didàctica, tots els secrets que s'amaguen darrere els llibres i així animar-los a llegir sense aturall.

Lucrècia

Lucrècia o Roma libre, del menorquí Joan Ramis i Ramis (1746-1819) és una joia de la literatura i una peça d'una força dramàtica sorprenent que conté l'essència de la tragèdia clàssica i els primers passos cap al drama burgès. Els alumnes de segon cicle d'ESO i batxillerat ara podran gaudir d'aquesta obra, adaptada al món educatiu, gràcies a la companyia La Trup i de SergiMariDrama.

Compartir el artículo

stats