Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes, experiències, activitats

Projecte Erasmus+: "Apostant per una dimensió europea de la nostra educació"

"L´escola de Son Canals ja fa temps que aposta per donar a la seva pràctica educativa una dimensió internacional, imprescindible com a país membre de la comunitat Europea. És per això que obri les portes a professorat estranger i a la participació en projectes internacionals que els ajuden a aconseguir aquest objectiu". Amb aquestes paraules l'equip coordinador presenta aquest il·lusionant projecte europeu.

Objectius

-Dotar a la educació d´una dimensió europea.

-Conèixer els sistemes educatius d´altres països.

-Compartir estratègies educatives sobre la integració i millorar les competències de l´alumnat.

-Oferir situacions reals per aplicar els coneixements apresos.

-Viure Europa.

Antecedents

Durant els darrers anys el centre ha acollit professorat de diferents nacionalitats (anglesos, americans, finlandesos, hongaresos) dins el marc de dos projectes: Seccions Europees i Ajudantia Comenius. També ha participat en dos encontres internacionals amb alumnat a Munich (Alemanya) i Kuopio (Finlàndia). Igualment ha estat membre d´un projecte Comenius, juntament, amb Eslovènia i Turquia on el tema treballat fou l´ús responsable d´internet.

Engrescats en un nou projecte

El passat mes de maig, li varen concedir un nou projecte europeu, Erasmus+ K2, en el qual es treballarà durant dos cursos amb cinc escoles de cinc països: Keuruu (Finlàndia), Jena (Alemània), Lodz (Polònia), Giulianova (Itàlia) i Domzale (Eslovènia).Durant aquest període de temps, tots junts, tractaran diferents aspectes relacionats amb el titol del projecte: "Footprints: looking for stories and traditions" ("Els nins cerquen histories i tradicions").

El pla de feina

L'equip coordinador explica que "les nostres línies de treball seran dues. Per una banda, ja hem planificat una sèrie de tasques conjuntament amb els nostres socis europeus que s´implementaran en el nostre centre amb els alumnes i mestres implicats. Els productes finals s´intercanviaran via correu postal i també via email, skype i altres plataformes digitals.

Per una altra banda, les mobilitats a aquests països amb mestres i alumnat es faran durant aquests dos anys per conèixer de primera mà les diverses realitats culturals, per intercanviar i realitzar activitats preparades i treballades prèviament i per concretar i autoavaluar aspectes del nostre programa".

Mobilitats

Durant el primer any, es realitzaran mobilitats amb professorat i alumnat a Alemanya, Polònia i Finlàndia. Durant el segon, hi ha previstes mobilitats a Itàlia, Alemanya i Eslovènia.

La primera mobilitat ha tengut lloc a Palma de Mallorca, entre el 27 de setembre i el 3 d´octubre. Aquesta ha esdevingut una trobada molt especial, ja que ha estat el primer contacte personal entre tots els participants després de molts de mesos de feina prèvia dels coordinadors.

Benvinguda

El passat 28 de setembre l'escola va donar la benvinguda a col·legues europeus amb un espectacle musical dirigit per la mestra de música Sílvia Moll, amb la mar com a fil conductor, ja que és el tema anual del centre.

A l´acte assistiren com a convidats el conseller d´Educació i Universitat, Martí March, el batlle de Palma, José Hila i la regidora d´Educació i Esports de l´Ajuntament de Palma, Susanna Moll.

"Al llarg d´una setmana, la visita a Palma dels nostres socis europeus, ens ha permès perfilar les línies d´actuació del projecte", apunta el professorat de Son Canals.

Valors i principis

Finalment, afirmen que "des del centre apostam per una educació de qualitat fonamentada en la passió per la nostra feina, en el treball en equip com a eina essencial per aconseguir l´èxit i en unes tasques de feina diària que duguin els nostres alumnes a l´adquisició de les competències bàsiques necessàries per a viure en aquest món globalitzat. Aquests són els valors i principis que ens guien".

Cinc ciutats unides a Palma

Keuruu (Keuru en suec) es troba a la regió de Finlàndia central. Té una població de 10.600 habitants. Fou fundada a 1652 i es convertí en ciutat l'any 1986.

L'alemanya Jena, a la riba del riu Saale, supera el cent mil habitanta. És la segona més gran de l'estat de Turíngia. Destaca per la seva indústria òptica (Zeiss).

Situada en el centre de Polònia, Lodz compta en 720.000 habitants. Es considerada la capital del cinema i de la moda. Piotrkowska és considerat el carrer comercial més llarg del món (4 km).

Giulianova (25.000 hab.) va nèixer al segle III abans de Crist quan els romans crearen la colònia Castrum Novum Piceni. És ciutat comercial i turística, ubicada a l'est d'Itàlia, a la vora l´Adriàtic.

Domzale (35.000 hab) està a la planura de Liubliana. El famós museu de palla mostra el desenvolupament d'aquesta artesania.

CEIP Son Canals

Denominació: Projecte Erasmus+ k2 Alumnat: Tot l´alumnat del centre Qui l´aplica: Tot el centre Quan: Període bianual 2015-2017 Per a més informació: Equip coordinador: Jaume Parets Calafell - Andreu Peñuela Foronda - Emília Prieto Frontera

ceipsoncanals@educacio.caib.es - Tel. 971 177 786 (escola)

Compartir el artículo

stats