Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Rutes segures

Cinc quilòmetres de camins escolars

S´ha inaugurat la ruta de Son Cotoner, que s´afegeix a les de Son Gotleu, Can Capes i Son Pisà

El camí escolar de Son Cotoner, el darrer que s´ha inaugurat a Palma.

Palma disposa aquest curs de més de cinc quilòmetres de camins escolars segurs i accessibles en quatre barris diferents: Son Gotleu, Can Capes, Son Pisà i Son Cotoner.

El darrer tram, inaugurat a finals de setembre, és la ruta de Son Cotoner, que gira entorn al voltant de l´escola Santa Magdalena Sofia i té en el carrer Francesc Martí Mora el seu eix principal.

El camí escolar de Son Cotoner pretén incrementar l´autonomia dels infants en els desplaçaments escolars i afavorir la mobilitat a peu en aquest barri.

A més, la nova ruta ha aconseguit reduir la congestió de vehicles a les hores d´entrada i sortida perquè el seu traçat enllaça amb dos aparcaments en superfície (a plaça de Barcelona i al carrer de Salvador Dalí) i amb les línies de l´EMT. D´aquesta manera, les famílies que viuen a altres barris poden optar per fer una part del trajecte amb transport públic o, si han de fer ús del vehicle privat, deixar que els seus fills facin un part del trajecte a peu des de les zones d´estacionament autoritzat.

El camí escolar de Son Cotoner connecta amb el de Son Pisà a través del carrer de Nostra Senyora de Bonany. Així, es facilita la mobilitat a peu de les famílies residents en aquests dos barris.

Les actuacions que l´Ajuntament ha dut a terme per a l´adequació d´aquest camí han estat ampliar la vorera del carrer Monserrat Mascaró i eliminar le barreres arquitectòniques dels carrers de Mont Lueri i Nostra Senyora de Bonany, amb rebaixos a les voreres i reparacions del paviment. També s´han senyalitzats nous passos de vianants, repintat tots els existents i instal·lats noves senyals viàries d´advertiment.

El primer camí escolar que es va posar en marxa a Palma va ser el de Son Gotleu, camí que envolta tots els centres educatius del barri: el CEIP Gabriel Vallseca, el CC Corpus Christi, el CEIP Joan Capó, l´escoleta Sant Josep Obrer i el CEIP Es Pont.

Durant el curs 2014-15 es va afegir el camí escolar de Can Capes (col·legi la Milagrosa) i més tard el de Son Pisà (CEIP Son Pisà) i el de Son Cotoner (escola Santa Magdalena Sofia). Actualment es troben en fase de projecte el de Son Serra (CEIP Son Serra) i el de s´Arenal (CEIP Els Tamarells).

Compartir el artículo

stats