Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Unes festes per descobrir la història del poble i la seva gent

Alumnes del CEIP Mestre Colom de Bunyola visiten les exposicions de les festes de Sant Mateu del poble - Hi descobreixen la història de la Plaça centenària i del bosc de la Comuna amb les pintures de Xisco Fuentes

Per als escolars bunyolins, les festes de Sant Mateu marquen sempre l'inici de curs. És moment per al retrobament amb els amics, per coneixe'n de nous i per iniciar nou mesos plens de noves experiències i coneixements. Però al poble, també són dies de celebracions, amb actes que omplen un programa farcit d'activitats per als més petits. I entre els actes més tradicionals de Sant Mateu hi ha les exposicions, uns espais que no solen ser els que trepitgen habitualment els infants durant les festes, llevat que, com en el cas de Bunyola, els responsables del CEIP Mestre Colom decideixin que festa i educació no són sempre contradictòries.

Per això, durant aquests primers dies de classe, els alumnes de l'escola del poble visiten les exposicions. Dilluns, ho varen fer els dos grups de segon i durant tota la setmana ho faran d'altres.

Una de les exposicions que visiten és la dedicada al centenari de la Plaça del poble, que recull un conjunt d'imatges històriques i elements relacionats amb aquest espai -com un dels antics bancs retirats l'any 2007- que ha estat el centre de la vida social del poble des de fa un segle.

Els alumnes que ara han començat segon de primària, ja havien estudiat la història de la Plaça el curs passat. Ara hi han reconegut l'espai, els canvis que ha sofert en un segle i alguns familiars que apareixen a les fotografies exposades.

Una altra de les exposicions que visiten és la de pintura de Xisco Fuentes, dedicada a la Comuna. Als alumnes, els varen cridar especialment l'atenció els insectes que Fuentes va utilitzar per pintar les seves obres, uns dels "habitants" més desconeguts del bosc públic bunyolí.

Finalment, les exposicions també han estat una bona manera de mostrar la solidaritat als escolars. Ho han fet mitjançant la mostra benèfica a favor de l'associació La Nostra Veu, dedicada a usuaris de salut mental i els seus familiars.

Han estat, en definitiva, tres mostres d'àmbits diversos -història, natura i solidaritat-per donar a conèixer als escolars el poble i la seva gent.

Compartir el artículo

stats