Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Inici de curs

Tot un any per a aprendre

Comença el curs: nou mesos plens d'oportunitats per a formar-se i per a "aprendre a aprendre"

Enguany hi ha prop de 164.000 alumnes a les illes.

Ha acabat l'estiu i hem començat un nou curs escolar. Tu, estudiant, tens davant teu tot un any d'oportunitats per formar-te i per aprendre a aprendre. S'ha d'aprofitar cada dia, cada hora de classe. L'aprenentatge descansa damunt el que s'ha après anteriorment. Cada curs és important per al present i per al futur intel·lectual de cada persona.

A grans trets, en el nostre primer dia t'oferim aquí una sèrie de consideracions que poden ser útils en aquest inici de curs i quan les il·lusions i els propòsits són més ferms. Aquesta és la primera xuleta que has de portar durant tot l'any. Tot i això, amb el pas de les setmanes, també caldrà treure'n d'altres si vols que les coses et vagin bé.

A l'inici de curs, és important

1-Recorda el que et va "funcionar" els anys passats i continua igual.

2-Fitxa't uns objectius, unes fites. Has de saber on vols arribar enguany.

3-Augmenta la teva autoestima. Tu vals. Pensa que, en aquesta vida, arriben a la meta, les persones constants i esforçades. Els intel·ligents -si no hi posen res més- es queden en el camí.

4-Organitza bé el teu horari. Hi ha temps per a tot. Pots estudiar i anar a l'entrenament o a aquella classe de música. Si has de deixar alguna cosa, tanca la televisió més sovint. L'agenda costa pocs diners, els bancs o altres entitats o empreses en regalen, en cas que la teva escola o institut no te la proporcioni. Fes-la servir.

5-Combina les teves hores de feina amb un esport o altra activitat que et serveixi d'esplai. El cervell necessita eliminar les toxines, i el cos creix i no pot estar aturat. L'esport i l'esbarjo són tan importants com l'estudi.

6-Seguim amb organització. Planifica't a llarg termini i a curt termini. Pensa el que ha de fer cada dia, prioritza, intercala deures o activitats... Cinc minuts de reflexió sobre el que has de portar a terme, t'avançaran molt de temps i et donaran seguretat en tu mateix.

7-Des del primer dia, no t'amoïnis per alguna cosa que no comprens a classe. Els professors hi són per aclarir dubtes i per ajudar. No hi ha cap ensenyant que renyi un alumne per no entendre el que s'explica. Aprofita el millor moment per demanar. Ningú no neix ensenyat.

8-Cerca un bon lloc d'estudi. Procura tenir-hi el que necessites al teu abast. No has d'anar a cercar el diccionari al menjador quan treballes.

9-No et desanimis tot just quan comences una tasca. Si dius, d'entrada, "no ho sé fer, no arribaràs enlloc". Les idees arriben a la ment a mesura que el cervell treballa.

10-Per damunt de tot, coratge, il·lusió i ganes d'aprendre. La formació de la persona depèn, en primer lloc, de tu mateix. Tu ets el principal compositor de la teva simfonia.

Comença amb bon peu!

Compartir el artículo

stats