Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Els museus municipals s'obren aquest curs a les activitats educatives

El Consell presenta el projecte 'La tardor als museus', que està adreçat a famílies i joves

El programa es va presentar fa pocs dies.

La tardor als museus, aquest és el títol del programa educatiu que el Consell de Mallorca ha presentat fa pocs dies i que s'oferirà famílies i joves durant els propers mesos.

Hi participaran un total de set museus municipals d'Inca, sa Pobla, Pollença, Alcúdia, Palma i Manacor amb activitats que es duran a terme els dissabtes al matí fins el proper desembre.

"Els museus continuen sent llocs poc coneguts, destinats a turistes i visites escolars. Per això, ens esforçam en oferir espais i activitats més properes, més dinàmiques i que creïn un nexe amb el nostre entorn", afirmà Maria del Mar Gaita, directora del Museu Krekovic i tècnica de la Secció de Museus del Consell durant la presentació d'aquest projecte educatiu que s'oferirà per segon any.

El programa consta de dos projectes educatius dissenyats conjuntament entre diferents museus municipals de Mallorca i la Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell.

Els programes que s'ofereixen són Fent camí, pensat com a activitat adreçada a famílies amb infants, i Grafits, adreçat principalment als joves, en una doble vessant històrica i contemporània. S'elaboraran, per exemple, grafits efímers fets amb molsa.

Les activitats són gratuïtes i combinen el caràcter lúdic amb un component educatiu amb l'objectiu de donar a conèixer els diferents museus i les col·leccions que contenen. S'inicien aquest dissabte, dia 19 de setembre, i es faran al matí, d'11 a 13 hores.

Fent camí inclou quatre museus: el Museu del Calçat i de la Pell d'Inca els dies 19 i 26 de setembre; el Museu de sa Pobla-Can Planes els dies 17 i 24 d'octubre; el centre Sa Bassa Blanca-Fundació Yannick i Ben Jakober els dies 31 d'octubre i 7 de novembre i el Museu de Pollença els dies 28 de novembre i 5 de desembre.

El segon programa, Grafits, inclou activitats com Els grafits de Bellver, un viatge emocional, que es farà ek Museu d'Història de Palma, ubicat al Castell de Bellver, del 29 de setembre al 12 d'octubre; Els grafits als barris de la Soledat i Nou Llevant, imatges de vida quotidiana, que es desenvoluparà al Museu Krekovic-Fons d'Art Contemporani del Consell de Mallorca del 26 d'octubre al 8 de novembre i Els grafits del Museu d'Història de Manacor-Torre dels Enagistes, una memòria col·lectiva, que es durà a terme al Museu d'Història de Manacor del 9 al 22 de novembre.

Compartir el artículo

stats