Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Viatge

L'IES Sineu a London i Freiburg

"Travel is the only thing you buy that makes you richer". (Viatjar és l'única cosa que pots comprar i que te farà més ric). Viatjar, posar en pràctica coneixements, descobrir nous espais, fer noves amistats, viure aventures, desenvolupar habilitats quotidianes, fer-nos una mica més madurs. Tot això és el que aconseguiren els trenta alumnes amb el viatge cultural de cinc dies que per segon any consecutiu realitzaren a Londres, allotjats en cases particulars. Les professores Andrea Castañeda, MarÍa José Ortiz i Ana Alfonso ens conten aquesta inoblidable, agradable i enriquidora experiència que pensen repetir el curs vinent.

Experiències

Visqueren la frescor del matí britànic, el gust del berenar típic d'allà, la comoditat de les cases i l'amabilitat de les famílies adoptives. Tastaren els «lunch» de migdia i el té de les 5. Pujaren al metro i al bus vermell doble i, sobretot, caminaren moltíssim. Visitaren museus, anaren a mercats, contemplaren art de moltes varietats, cantaren en un musical, observaren diferents tipus d'arquitectura, reberen lliçons d'història i rigueren molt. També es banyaren amb la pluja.

Fotos

Càmeres, poques; però de mòbils, uns quants. Han quedat immortalitzats Picadilly Circus, China Town, Trafalgar Square, Big Ben, London Eye, Tower of London, London Bridge, British Museum, National Gallery i tants d'altres indrets característics de la capital britànica. També, per al record, han quedat guardats moments increïbles d'entrades i sortides, de pujades i baixades, de rialles i de bromes, de balls al metro i de selfies espectaculars.

Feines

El plaer no ha estat renyat amb la feina. Durant els cinc dies foren acompanyats per un parell de guies britànics, qui els donaven les explicacions dels llocs visitats i qui els aconsellaven els millors llocs per dinar, per comprar o per fotografiar-se. Darrere cada un dels museus visitats, hi havia un dossier amb preguntes i informació a complimentar que tots els alumnes emplenaren amb esment.

Llengua anglesa

Tota aquesta experiència restà embolicada en un idioma amb el qual ja tenen més confiança: l'anglès. A cada casa ha estat la llengua de comunicació amb les famílies; pel carrer, la que han emprat per trobar el camí o per anar de compres; als museus, per contestar els qüestionaris, amb els guies, la que els ha ajudat a entendre el que tenien al seu voltant.

"Sprechen Sie Deutsch? -Ja! Natürlich!" (Parla alemany? És clar que sí!). Els alumnes que aprenen alemany com a segona llengua estrangera a l'IES Sineu han conviscut durant dues setmanes amb uns alumnes alemanys de la seva edat. Primer a Freiburg (Sud-oest d'Alemanya), després a Sineu i pobles del voltant. Un total de 30 al.lots i al.lotes han descobert les diferències i punts en comú en la forma de vida, en el sistema educatiu i han visitat llocs emblemàtics de la Selva Negra i de Mallorca.

Mensi Sanhermelando i Maren Schütt han coordinat l'activitat que han aplicat conjuntament amb César Sebastià i Birgit Kury.

Freiburg

Quinze alumnes de Llubí, Sencelles, Petra, Maria de la Salut i Lloret varen embarcar cap a Basilea per començar l'aventura. Una vegada a la ciutat universitària de Freiburg (nom alemany) i després d'un primer passeig pel casc antic amb els seus Bächle (petits canals d'aigua que recorren els carrers), el grup va conèixer l'escola Lessing Realschule i els companys d'intercanvi. Les famílies alemanyes havien preparat una deliciosa benvinguda que els "va fer oblidar els nirvis!".

A partir d'aquest moment, els estudiants d'un i l'altre centre varen conviure durant sis dies, assistint a classe junts, fent visites culturals, esportives, familiars i lúdiques. Entre altres, cal destacar un rallye per conèixer Freiburg cercant informació per la ciutat, la pujada amb telefèric a la Selva Negra, l'allotjament en grup a una cabana de muntanya, senderisme pels frondosos boscos, un viatge en el temps comprovant com es vivia en una granja al bosc fa 300 anys i una visita al parc d'atraccions Europa Park.

Mallorca

Conten que "el retorn a l'illa ho vàrem fer tots junts". Durant la setmana a Mallorca els alumnes alemanys varen visitar l'IES Sineu i varen descobrir indrets a l'illa com les platges des Trenc, la població de Sineu amb el seu mercat setmanal i, a Palma, el modernisme, la Seu, la figura de Ramon Llull i el mercat de l'Olivar. Juntament amb tots els alumnes d'alemany de l'institut varen conèixer la figura de l'arxiduc Lluís Salvador i el seu interès per Mallorca a la visita a Miramar, Son Marroig i Valldemossa.

Amb un dia de platja organitzat per les famílies d'acollida, es va donar per conclós aquest intercanvi Freiburg - Sineu que ha proporcionat tants bons moments i records a tots. "Esperem que sigui la primera de moltes trobades amb la Lessing Realschule de Freiburg", diuen amb satisfacció i enyorança.

Denominació: Ruta cultural per Londres Alumnat: 3r ESO

Qui l´aplica: Departament de Llengües Estrangeres - Anglès

Per a més informació: Departament de Llengües Estrangeres - www.iessineu.net - 971 52 02 68

Denominació: Intercanvi Escolar Lessing Realschule Freiburg Alumnat: 2n i 3r ESO (alemany) Qui l´aplica: Departament de Llengües Estrangeres - Alemany

Per a més informació: Dpt. Llengües Estrangeres - www.iessineu.net - 971 520 268 - Mensi Sanhermelando, 605 766 268

Compartir el artículo

stats