Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Màquines, savi i jazzman

Lira de drac de Leonardo da Vinci. P.E.

Leonardo.

Recomanable l’exposició sobre algunes de les màquines que va construir Leonardo da Vinci al claustre del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears, al carrer de Sant Miquel de Palma. Un bon grapat de maquetes que mostren els interessos del geni del Renaixement, entre els quals hi havia el de poder volar. La mostra restarà oberta fins el proper 15 d’abril i s’adelanta als actes que durant tot l’any vinent recordaran l’artista en el cinc-cents aniversari de la seva mort. Curiosa la Lira de drac, un instrument musical fet amb resina, fusta i plata i que sembla regalà a Ludovico Sforça, Duc de Milà.

Professor.

Ha mort Germà Coll, una persona molt interessada per la cultura en sentit ample. Si bé s’havia dedicat a estudiar i escriure sobre temes del seu poble, el seu interès era més ample. Retirat des de fa més de vint anys de la docència, havia estat professor d’Història de l’Institut de Ciutadella i darrerament de Felanitx, el seu lloc de naixement.

Discapacitat?

Després d’escoltar la conferència que donà Antoni Pizà sobre Música i discapacitat, he volgut recuperar un dels grans del jazz, el pianista Michel Petrucciani. He redescobert els seus enregistraments i el documental que sobre la seva vida dirigí Michael Radford. Molt interessant.

Compartir el artículo

stats