Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Ramis, fotos i reciclatge

Portada llibre.

Premi. Vaig coincidir amb Llucia Ramis fa uns mesos a Barcelona, a algun dels actes organitzats entorn al Premi Planeta de novel·la. No ens coneixíem personalment, tot i que ella té arrels felanitxeres i a l´estiu passa dies, com jo mateix, a Portocolom. Ara bé, la seguesc puntualment setmana rere setmana a La Vanguardia. Ramis ha guanyat el Premi Anagrama de novel·la, en la seva tercera edició. Enhorabona!

Matemàtiques. He rebut l´exemplar de la revista Suma+ ,que edita la Federació espanyola de societats de professors de matemàtiques. Com sempre articles de bon nivell i de gran utilitat per a mestres, amb propostes per emprar dins l´aula. Destacable el titulats El problema de las cien aves: de Alcuino a Fibonacci de Pablo Martín Prieto. Amb aquest exemplar també m´envien un llibre formidable, Fotografía matemàtica; un més de la col·lecció Monografías que edita la pròpia Federació. Pura delícia. Quàntes simetries, figures gemomètriques i corbes curioses podem trobar en la natura i en les ciutats! Aquí, a Balears, la Societat Balear de matemàtiques ja ens ho va mostrant a través del seu calendari anual. Si no el teniu, mirau d´aconsegurir-lo. Val la pena.

Orquestra curiosa. He tengut accès a unes primeres proves del que serà un documental que estan elaborant Lluís Antich i Nando Moragues, que a través d´un projecte liderat pel pediatre Jorge Muñoz viatjaren a Cateura (Paraguai) per conviure amb els joves de l´escola de música que recicla elements agafats del fems per convertir-los en instruments. Seria interessant poder veure aquest documental, un cop acabat, a través d´algun mitjà televisiu. Com ho veus, Andreu Manresa?

Compartir el artículo

stats