Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Caos, La Serra, Casal Petit

Caos, La Serra, Casal Petit

Teoria del Caos. Segons conta aquesta teoria matemàtica que començà a estudiar Edward Lorenz en els anys seixanta del segle passat, un sistema és caòtic si un petit canvi en les condicions inicials pot provocar un canvi enorme en el resultat final. És l´anomenat Efecte papallona, segons el qual un aleteig d´un lepidòpter al Japó pot desencadenar un tornado a les costes americanes. Metàfora, naturalment, però il·lustrativa.

Doncs bé, proposo que en lloc d´emprar l´exemple de la papallona, a partir d´ara utilitzem els dels semàfors de Palma. Un mal plantejament de segons en el temps de durada del verd o del vermell, porta a embotellaments terribles en hora punta. I una cosa més: aquest exemple no és una metàfora.

Pujar al cim. La feina feta en pro de conèixer La Serra per institucions diverses i persones com Joan Carles Palos o Gaspar Valero és innegable. Mai ens cansarem d´agrair el que han fet i fan a favor de la difusió del patrimoni natural. I a peu d´obra, vull dir que ells no només escriuen i conten sinó que lideren grups de caminants. Ells han creat escola, sens dubte, i ara són molts els grups de persones que diumenge rere diumenge o festa rere festa, surten amb la idea de pujar algun dels cims de la tramuntana. És el cas, entre molts d´altres, del grup de famílies de l´agrupament escolta Eladi Homs, liderat per Marcel·lí Parramón.

Feina social. En efecte, fan bona feina les monges Oblates a través de la seva associació Casal Petit, en pro de conscienciar les persones que es dediquen a la prostitució. Sota la direcció de Felicidad Martínez i la coordinació de Magdalena Alomar, han aconseguit que moltes dones trobin feina digne.

Compartir el artículo

stats