Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Fotos, Cantata, Juanico i Ciber

White food structure.

Premi. La col·lecció "White Food Structure" del fotògraf mallorquí Nando Esteva ha estat guardonada , en la categoria de Bodegó, per l´Associació de Fotògrafs professionals d´Espanya. Enhorabona a una de les persones que saben veure millor els detalls del que ens envolta. Esteva va recollir el premi fa uns dies a l´Auditorio del Disseny HUB de Barcelona. Amb aquesta sèrie, l´artista de Palma ens proposa un joc d´ombres, elements geomètrics fets amb pasta d´arròs i quatre fruites i verdures, formant una mescla entre gastronomia i arquitectura.

Cantata. Trescant entre partitures, històries i enregistraments, vaig topar amb la Cantata de Johann S. Bach BWV 155. Mirau quines curiositats: primer en el títol, Mein Gott, wie lang, ach Lange (Fins quan Déu meu?) i després en la data d´estrena, el segon diumenge després de la festa dels Reis mags de 1716, just tres dies després que el Consell de Castella, en nom del rei Felip V, promulgués el Decret de Nova Planta.

Gustos musicals. Coincidesc amb Cris Juanico, qui ha vingut a Palma per actuar a l´acte de l´encesa de llums de Nadal. Parlam de música, de clàssica, sobretot. I quins penseu que són els seus gustos en aquest camp? Doncs el Réquiem de Fauré, les Variaciones Goldberg de Bach, l´ària Casta Diva de Norma de Bellini i La Primavera de Vivaldi. Bona elecció.

Ciber espai. Una vegada més coincidesc amb la pedagoga Maria Antich en un programa de ràdio a Ona Mediterrània. La també professora coordinà una tertúlia sobre el ciberespai,. les xarxes socials, la robòtica... Hi participaren diverses persones que saben molt del tema, com na Cristina S. Manresa, na Maribel Barceló, na Bel Llodrá i n´Antònia Lorente Bibiloni. És un gust aprendre d´elles.

Compartir el artículo

stats