Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Revista científica

Naturalment, una revista de divulgació científica feta per estudiants

Toni Bennàssar.

Naturalment neix d´un projecte comú entre professors i alumnes del grau en Biologia de la UIB. El que fou una revista de divulgació científica de la Universitat de les Illes Balears, va començar com un projecte a càrrec del professor Antoni Bennassar, el qual el va dissenyar per tal de introduir als seus alumnes al món de la divulgació científica, l´aprenentatge i la investigació.

L´organització de la revista passava per diferents punts. En primer lloc, els alumnes de primer curs del grau en Biologia s´havien d´organitzar en grups i escollir un tema sobre el qual volien l´article. Un cop el tema era escollit, Antoni Bennassar analitzava l´adequació d´aquest i orientava als alumnes per tal de que aquests trobessin suficient informació i poguessin elaborar un article amb prou informació com per incloure´s a la revista.

En segon lloc, els alumnes es posaven en marxa amb la tasca de recerca d´informació. És totalment imprescindible que els alumnes es converteixin en experts del tema, ja que això és essencial per tal d´elaborar un bon article de divulgació. La intenció d´aquesta revista és fer arribar a gent sense coneixements sobre la matèria informació que resulta molt interessant però que resulta complicada d´entendre degut a un vocabulari excessivament tècnic. És per aquest motiu que els alumnes han de comprendre molt bé el tema en estudi; tan sols d´aquesta forma podran fer arribar les seves investigacions a tota classe de públic.

Un cop les idees han estat ben organitzades aquestes son revisades per el professor, per tal de que tot el que es vol publicar és correcte i s´entén correctament. Cal mencionar la dura tasca d´edició i muntatge d´una revista com és Naturalment; ja que després de la feina dels joves que hi participen, entra en joc els editors de la revista, els quals s´encarreguen de donar una bona imatge a aquesta.

Com a vivència personal, consider que Naturalment aporta moltíssim als alumnes, ja que, a bon inici de carrera aprenen a redactar com és adient un article científic; la seva estructura, el vocabulari tècnic, les bases de dades que s´han de consultar i moltíssims tràmits més que s´han de seguir perquè una revista et publiqui un article. El somni de tot investigador científic és que algun dia tota la teva feina sigui ben reconeguda en tots els àmbits, i no hi ha forma millor que ser publicat a una revista amb renom on et pots donar a conèixer davant tota la comunitat científica. I Naturalment és l´inici d´aquest procés.

No hi ha coneixement sense aprenentatge, i això és el que Naturalment aporta als joves científics de la UIB. En conclusió, puc definir aquest projecte com un treball molt enriquidor i profitós de cara al nostre futur acadèmic.

Naturalment és molt jove i encara li queda molt per créixer, però amb un equip liderat per Antoni Bennassar és impossible que fracassi.

Compartir el artículo

stats