Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Música

El Felanitx (Fantasy) de Derek Bourgeois

Per la Banda de Felanitx, no només va ser enriquidor comptar amb la seva trajectòria sinó també el fet de poder interpretar obres que el mateix Bourgeois havia creat

Banda de Felanitx.

El món de la música a Felanitx es sent especialment trist per la pèrdua del director i compositor, Derek Bourgeois. Va ser-ne el director de la Banda de música i va aterrar al municipi amb un esperit enlluernador. Una oportunitat única per A músics i públic que varen gaudir del talent d´un ja reconegut i premiat anglès que va agafar-ne les regnes de la formació del 2004 al 2007.

Juntament amb la seva primera esposa, Jean Bourgeois, violinista de la BBC National Orchestra of Wales, eren una parella entranyable. Ella l´acompanyava a molts dels assajos, concerts i desplaçaments i es va fer estimar tant com el director.

Per la banda, no només va ser enriquidor comptar amb la seva trajectòria sinó també el fet de poder interpretar obres que el mateix Bourgeois havia creat.

En el meu cas, que llavors tenia 15 anys i tocava el clarinet amb la banda, ha estat de més gran quan he estat realment conscient del privilegi que vàrem tenir els músics. En record amb emoció dues obres. Serenade. Preciosa. Alegre. Una obra que creix però sense perdre la frescor amb la que ja comença. Per a mi, la peça més bell que vaig tocar en tots aquells anys.

La segona, Felanitx Fantasy, l´obra que Derek Borgeois va dedicar a Felanitx. Una revolució dins el seu món i el nostre. Vull entendre que per ell, Felanitx va ser una fantasia. Va venir a l´illa a jubilar-se a passar els darrers dies de la seva esposa, que estava malalta, i a Felanitx hi va trobar un univers tant diferent al seu que l´inspirava. Va entendre que érem músics amateurs, més una família que una formació, i no només ho va entendre sinó que s´hi va sumar. La seva experiència va obrir-nos les portes per interpretar un tipus de música poc convencional. No tocàvem el que s´esperava a les places del poble ni a les nits a la fresca. Ni als concerts de la setmana de música. Hi havia un horitzó nou que després, amb el temps, tant les noves generacions de la Banda com l´actual director, Pere Siquer, han sabut adoptar i adaptar.

Precisament amb Pere Siquier al capdavant, la Banda va enregistrar un CD amb obres de Bourgeois. Felanitx Fantasy n´és dins i en dóna nom a tot el compacte.

Bourgeois va ser un handicap per a la música felanitxera. Aquestes coses que no saps perquè però passen. Que no t´esperes i apareixen. Que marquen i que el temps les situa en referents. Felanitx Fantasy està plena de matisos. Com el poble que som i com la música que interpretam des de que un geni anglès es va il·lusionar per una banda humil com la nostra.

Compartir el artículo

stats