Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Escoltes, Poesia, Congrés i Música Antiga

Grup d´escoltes d´Eladi Homs.

Joves intrèpids. És un gust arribar a l´aeroport a les cinc de la matinada i veure com un dels molts grups d´escoltes que hi ha a Mallorca, motxilla a l´esquena, esperen per anar a fer camí per tal de conèixer altres indrets. En concret i com a exemple, vull esmentar el grup de Rutes i Pioners de l´agrupament Eladi Homs. Amb el lideratge de na Joana M. Caldentey, sis joves intrèpids, Vicenç Mas Blanch, Maria Estelrich Planas, Cristina Serra Morro, Marta Sánchez Pablo, Maria del Mar Saus Gómez i Núria Seguí Llopis sortiren per arribar a algun dels cims dels Dolomites. "És l´hora dels adéus". L´escoltisme també és cultura.

Poesia. Dues Meritxells, Meritxell Gené i Meritxell Cucurella-Jorba, juntament amb Heura Gayà i Txabi Àbrego oferiren, el passat 21 de juliol, un espectacle amb el suggerent títol d´Amor, arrels, branques i fulles, al pati de Can Balaguer, el mateix espai que fa unes setmanes acollí la proposta del recital de l´Odissea. Bones convocatòries les que ens ofereix el XIX Festival de Poesia de la Mediterrània.

Congrés, 40 anys. Sí, ja fa quaranta anys del Congrès de Cultura Catalana que es va celebrar a Mallorca el 1977. Vicenç Matas guarda més de vint mil imatges (que es diu aviat) d´aquella trobada històrica. El passat 19 de juliol, a Can Alcover, Jaume Mateu parlà d´aquell fet amb certa nostàlgia, abans de poder veure, projectades, algunes de les fotografies. Miquel Strubell, actual president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, Antoni Serra, i Biel Mesquida també participaren en aquesta trobada.

Música antiga Jordi Alomar, un dels Amics de la Música de la Colònia de Sant Pere, em convidà a assistir a una jornada, inclosa dins la seva Setmana de Música Antiga, en la qual es posà sobre la taula la situació de la Música Antiga a les Illes Balears. Xavier Carbonell, Carles Ponsetí, Tomeu Quetgles, Caterina Cladera, Bartomeu Seguí, Romà Escalas, Montse Mozo, Pere Pou Llompart, Ferran Pisà Gaià i Joaquim Garcia, entre d´altres exposaren el seu parer. Bona feina.

Compartir el artículo

stats