Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passeig de ronda

Nit de Sant Joan, Sonets i Teatre

Posta de sol a Banyalbufar.

Posta de sol. La gent del llevant de Mallorca té més avinent la sortida del sol dins la mar i agraeixen la meravella que és veure la posta des d´un indret de ponent. La passada nit de Sant Joan, un grup de persones inquietes es reuniren a la terrassa de Sa Baronia de Banyalbufar per contemplar la posta i mirar de veure el raig verd. L´historiador Tomàs Vibot assegurà que fa uns anys el va veure en una posta des del Puig Major, com Julio Cortázar o Joan Miró que tenen obres dedicades a aquest fenomen cromàtic.

Des de Pollença. El poeta i estudiós pollencí Bernat Cifre publica una selecció de sonets a cura de Gabriel de la S. T. Sampol, qui defineix l´art poètica de Cifre com l´art de lluitar constant i vèncer. Edita El Gall i el títol: La força del torrent.

Homes de teatre. Tot just abans de sortir la present edició de Bellver ens arriba la notícia de la mort de Pere Noguera, un dels homes de teatre més complets que ha donat aquesta terra. El vaig conèixer a través de l´amic comú i enyorat Guillem Cabrer, també home de teatre.

A l´edició de Bellver de fa dues setmanes, més en concret a la Plagueta de Notes de Biel Mesquida, company de pàgina, es va colar una L de més en el títol, equivalent al 50 en numeració romana. Mea culpa. Mea culpa. Mea grandisima culpa. Tot esperant de l´autor i lectors l´Ego te absolvo a peccatis tuis... Ningú no és perfecte. Ni els matemúsics.

Compartir el artículo

stats