Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Poesía

El vent i les geografies

Per ser més precís hauria d´escriure el nom del llibre, ´Geografies del vent´ (editorial Arrela, Menorca, 2015), escrit pel menorquí Pere Gomila

Pere Gomila.

Geografies del vent és la darrera aportació de l´autor de Els colors de l´edat al món de la creació poètica. El llibre està estructurat en tres parts sempre al fil d´una mateixa temàtica: ´Entre els rostolls dels dies´, ´Cant del caminant´ i ´Toponímia´, que tanca el recull. És un llibre revelador i notable. Revelador perquè entre matisos i contrastos es perfila sensible i obert a l´hora d´ensenyar-nos un món que l´escriptor, des de la infància i la maduresa, analitza poema a poema, vers a vers. Notable per la qualitat, la saviesa de l´ofici, la sensibilitat íntima, harmònica a l´hora d´endinsar-nos en una geografia on el vent és protagonista principal. «Geografies del vent és el fruit d´una maduresa intel·lectual i artística -escriu al pròleg la poetessa catalana arrelada a Eivissa Nora Albert- que culmina en una obra serena i d´alt voltatge líric de primer ordre en què els llocs fragmentaris són una perfecte cristal·lització per constituir-se en un Tot. Menorca, esdevinguda matèria poètica». Paraules que reflecteixen de forma segura i ferma les intencions dels poemes de Pere Gomila (Alaior, 1954), poeta i activista intel·lectual de llarga trajectòria. Fundador de l´Institut Menorquí d´Estudis, és autor de llibres prou representatius i divulgats com Cristalls, Tannkas, l´esmentat Els colors de l´edat o Regió afònica.

Col·laborador a diverses revistes de caire literari, la seua presència al món cultural es manifesta dia a dia. Llegeixi, per favor, Geografies del vent.

pere gomila

Geografies del vent

ARRELA, 102 PÀGINES, 13 €

Compartir el artículo

stats