Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Teatro

La maledicció escocesa

Miquel Àngel Vidal s´inspira en ´Macbeth´ a ´El bosc de Birnam´

Imatge de ´Macbeth´, de Justin Kurzel, estrenada recentment.

Amb una producció prèvia de tres textos teatrals guardonats i publicats (El conyac de Voltaire, Sang aliena i La nit de glòria d´AM), Miquel Àngel Vidal (Binissalem, 1962), professor, narrador, articulista, ens acosta ara una quarta peça, aquesta distingida amb el premi Pare Colom d´Inca. El bosc de Birnam, a més, va ser estrenada, a Gandia, ara fa un any, el gener de 2015.

Com és sabut, les mateixes bruixes que pronostiquen a la peça clàssica de Shakespeare que Macbeth serà rei, li auguren que mai no serà vençut, fins que el bosc de Birnam no avanci cap al seu castell. Sempre hi ha un bosc de Birnam, imprevist (els boscos no caminen, es suposa), que pot posar en perill una existència aparentment perfecta. Com la del protagonista d´aquesta peça: un arquitecte d´èxit, que un bon dia rep una visita... i fins aquí us puc contar.

Miquel Àngel Vidal s´arrisca, en les seves peces, en triar temàtiques no gaire complaents: les ´snuff movies´ a Sang aliena, la violència contra els immigrants a El conyac de Voltaire, o els nins robats a El bosc de Birnam. Una peça només amb tres personatges però que constantment capgira les situacions, mantenint el lector pendent de la seva trama.

MIQUEL ÀNGEL VIDAL

El bosc de Birnam

LLEONARD MUNTANER, 91 PÀGINES, 12 €

Compartir el artículo

stats