Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´home que estimava els paisatges

L´home que estimava els paisatges

Entre les publicacions recents amb motiu del centenari de Lluís Salvador d´Habsburg destaca, sens dubta, Jo, l´Arxiduc. El desig d´anar més lluny. És el catàleg de l´exposició sobre el personatge, comissariada per Carme Riera al Casal Solleric i, al mateix temps, un recorregut exhaustiu i apassionat per les diverses vessants d´aquest príncep que es va enamorar de Mallorca. Entre els autors dels capítols especialitzats, els escriptors i col·laboradors d´aquest diari José Carlos Llop i Gabriel Janer Manila.

El biòleg Nicolau Cañellas (Palma, 1961) aborda un terreny més concret: el conjunt de possessions, cases, miradors, capelles i construccions que componen tot allò que integrà, al seu moment, el domini de s´Arxiduc a Mallorca. Reedició d´un treball ja publicat el 1997, aquesta és una feina rigorosa i acurada, amb un repertori ben interessant d´il·lustracions.

Clar que si parlam d´imatges, com no fer-ho de Serra de Tramuntana, aquest màgic recorregut descrit "per les paraules de l´arxiduc Lluís Salvador i el dibuix dels nostres il·lustradors". Un volum d´una bellesa infreqüent, a càrrec dels excel·lents dibuixants illencs (Pere Joan, Rafel Vaquer, Tatúm, Seguí, Max, Pau, Fito, March, Gargiulo...) i amb fragments dels textos de Lluís Salvador fent referència a les localitats que integren la banda Nord de Mallorca.

AA VV

Jo, l´Arxiduc

GOVERN BALEAR, 324 P., 25 €

NICOLAU S. CAÑELLAS SERRANO

El paisatge de l´Arxiduc

DOCUMENTA BALEAR, 328 P., 22 €

AA VV

Serra de Tramuntana

GENERAL CLÚSTER, 96 PÀGINES, 25 €

Compartir el artículo

stats