Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

La vida són branques

Biel Oliver: "La banda de música és una formació màgica per a la composició, la seva varietat tímbrica proporciona una paleta de colors original i lluminosa, amb ella gaudesc com a intèrpret i gràcies a ella he encetat la dèria per a la composició en les meves vivències com a músic, aquest nou camp em fa gaudir com un infant que descobreix nous mons en l´enorme univers que és la música i en el particular món de la música de concert per a banda de música".

Declaració de principis, sens dubte. Tant de bo tots els qui es dediquen a la composició ens donessin pautes tan clares del perquè composen el què composen. Biel Oliver "Torres", algaidí, s´inicià en la música a través de la Banda del seu poble i continuà l´estudi amb l´enyorat Pascual Martínez. Geògraf i historiador, alternà els cursos universitaris amb la titulació com a clarinetista, la qual cosa li ha permès veure la vida des de dos fronts intel·lectuals.

Aquest cap de setmana diversos artistes presenten L´arbre de la vida, la darrera proposta multidisciplinària de Biel Oliver, un recorregut per les diferents accepcions del concepte de Mare. De la mare, cantant una cançó de bressol a la reivindicació de la terra com a mare de la nostra identitat maltractada, passant per la mare tràgica, patidora, egoista i desfeta per la guerra .. Sempre, però, a partir de poemes i idees artístiques de Josep Maria Llompart, Blai Bonet o Guillem d´Efak.Els actors Antoni Adrover, Sebastià Adrover i Maria Bellver dirigits per Pep López i la soprano Maria Rosselló acompanyada del grup Parasceve, un septet de vent, percussió i piano donaren a conèixer aquest arbre de múltiples branques ahir a Artà i avui faran el mateix a la Sala Dante de Palma (20h).

Compartir el artículo

stats