Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

La lluna del Dante

La Sala Dante de Palma va fer, fa uns anys, quan es va inaugurar, una proposta arriscada: establir-se com a sala de concerts i de teatre enmig d'un polígon industrial. I enllà la tenim, a l'entorn de Can Valero, entre naus, tallers i magatzems.

Des dels seus inicis la Sala Dante ha jugat fort la carta de la programació. Sense aturall, setmana rere setmana a la Dante es succeeixen actes culturals de tot tipus: teatre, teatre musical, dansa, concerts de música clàssica, concerts de música pop... La programació de la Sala Dante és, sens dubte, eclèctica.

Anit (21h), per exemple, a aquesta sala del polígon hi trobarem un espectacle una mica inclassificable, quasi bé heterodox. En ell hi té cabuda la música instrumental, el recital de poemes, i les cançons amb lletres pròpies o basades en lletres d'autors nostres. I és que Llunàtiques, la formació que protagonitzarà la vetllada, ofereix espectacles ben curiosos, dels que no deixen indiferent.

Nascut a Felanitx fa més de quinze anys, el grup Llunàtiques ha volgut fusionar estils musical diferents (cançó d'autor, música ètnica, sons mediterranis, música contemporània...) amb la poesia i una imatge escènica única.

Tot i haver enregistrat diversos discs i maquetes (el darrer és Diumenge, a 384.000 kilòmetres), la força de Llunàtiques es demostra en els seus directes, cosa que podrem comprovar avui vespre quan mesclin cançons (unes ja conegudes i altres més noves) amb poemes variats, algun dels quals té dedicatòria; és el cas de Perla Negra de Glòria Julià i dedicat a Billy Holiday.

Compartir el artículo

stats