Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Original i curiós

Duo curiós.- Fa quatre mesos, i sembla que era ahir, que Lord Grey´s Delight encetava el 21 de maig la trenta- setena edició del Festival de Música de Deià amb un concert dedicat al Renaixement i primer Barroc. Setmana rere setmana han passat per Son Marroig artistes de renom que han sabut deixar petjada.

Avui (Son Marroig, 20.30h) el cicle anual (que enguany ha girat entorn de l´Arxiduc Lluís Salvador) tanca fins a la propera edició i ho fa amb un duo de cambra molt curiós, el que, sota el nom genèric de Voicello formen el violoncel·lista Gabriel Fiol i la soprano Carme Garí. Tots dos adapten a aquest format obres de Handel, Falla, Offenbach, Mozart, Bach, Delibes i el mateix Fiol, així com també entren dins el terreny de la Musica Tradicional Mallorquina i Catalana. Voicello, veu i violoncel. Nom original per un estil també curiós de fer música.

Liszt.- Fa quaranta anys, el 1975, el director Ken Russell dirigí Roger Daltrey (estrella del pop i membre de The Who) en una pel·lícula sobre Franz Liszt. Lisztomania comptà amb una banda sonora de Rick Wakeman (de Yes) que incloïa adaptacions de peces del compositor romàntic.

Agafant un títol semblant, demà divendres la Sala Dante de Palma (20.30h) presenta una fusió de música clàssica, pop, música electrònica, dansa moderna i fins i tot ciència que amb el nom de Lisztmania aconsegueix reunir l´artista Vesna Z. Mímica, el pianista Armando Abraham (gran intèrpret de Liszt), la compositora Silvia San Miguel, el duet de ballarines Flow, el neuròleg Guillermo Ozonas i el presentador Fernando Schwartz. Pere Noguera signarà la il·luminació.

La gala ja s´oferí el passat 20 de juny i la bona acollida de públic ha fet possible aquesta segona oportunitat.

Compartir el artículo

stats