Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Quatre mans i diverses cordes

Piano per a dos a Deià.- El Festival Internacional de Música de Deià encara no ha posat fi a l'edició d'enguany, manquen quatre propostes d'aquí a dia 24, data del tancament del cicle anual.

La d'anit (Son Marroig, 20.30h) està dedicada, majoritàriament a Mozart, el primer d'entre els compositors que escriviren per a piano a quatre mans. Brahms i Schubert també serveixen per arrodonir el programa que comptarà amb el protagonisme dual de Xin Wang i Florian Koltun.

De Mozart s'interpretaran les més que delicioses sonates que porten els números de catàleg K 381 i K 358. Dues obres, que, com moltes altres del músic austríac, són en aparença senzilles però en el fons complicades pels qui les interpreten. De fet els grans pianistes de totes les èpoques han cercat parella musical per oferir-les en concert. Així a través de la xarxa és fàcil veure com Daniel Barenboim i Lang Lang (tots dos, per separat, protagonistes de nits memorables a Formentor) o Nelson Freire i Martha Argeric les han presentades en viu.

De Schubert el duo Wang- Koltun interpretarà la Fantasia D 940, un altre punt d'aturada obligat pel que fa al piano a quatre mans. No debades aquesta Fantasia ha estat repetidament considerada la seva obra més important dins aquest format.

Estructurada en quatre moviments és una de les darreres composicions del compositor, que la dedicà a Karoline Esterházy, un platònic amor.

Brahms amb la versió original d'algunes de les seves Danses hongareses, que posteriorment foren versionades per a piano sol i per orquestra, tancarà aquest complet recital que permetrà repassar la literatura musical escrita per a un sol piano i dos intèrprets.

Miranda mira al mar.- També a Deià, demà divendres i al jardins de l'Hotel La Residencia (19h), el Festival Deià Cultural arriba a la seva setena i penúltima proposta, la que oferirà el trio de Toni Miranda, un dels grans de la guitarra jazzística illenca.

La guitarra del solista, amb un baix i una bateria repassaran estàndards que van des del funky fins el bi Bop. Sempre a través d'aquest estil íntim i delicat que tenen les versions de Miranda, un artista sòlid i d'ampla trajectòria musical.

Compartir el artículo

stats