Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu (V)

Més violoncel a Deià.- Enguany, el Festival de Deià ha apostat fort pel violoncel. Quan encara es recorden els acords de l'instrument que va tocar Pau Casals i que fa unes setmanes (16 de juliol) omplí Son Marroig de bona música de cambra a través del solista israelià Amit Peled, ens arriba anit (21h) i al mateix indret un recital de violoncel i piano que protagonitzaran Asier Polo, un dels grans i Alfredo Oyagüez, director del cicle de concerts.

Asier Polo, que d'aquí a quinze dies començarà amb l'Orquestra Nacional d'Espanya l'enregistrament dels dos concerts de Joaquin Rodrigo (Concierto al modo Galante i Concierto como un Divertimento), interpretarà, avui, sol la Suite BWV 1009 de Bach i, acompanyat al piano, la Sonata BWV 1029 del mateix compositor i la versió per a violoncel i piano que escriví Jules Delsart de la gran Sonata per a violí de César Franck, sens dubte un dels cims de la música de cambra del segle XIX.

Jazz/Blues.- Dues propostes emmarcades dins l'àmbit de la improvisació ens surten a camí també avui. Una a Valldemossa i l'altra a Pollença.

Biel Durán s'instal·la a l'espai Costa Nord (22h) acompanayt de Ricardo Manzano i Toni Cuenca per tal d'oferir un concert en el qual el trio fusionarà , com sap fer molt bé, el jazz, la música clàssica i el blues. El recital es fa a benefici de la reforma del campanar de l'Església de Sant Bartomeu de Valldemossa.

A la mateixa hora, el Claustre de Sant Domingo de Pollença serà l'escenari en el qual la Old And New Big Band retrà el seu emotiu homenatge a Ray Charles. Ray Charles Tribute és el títol de l'espectacle que dirigeix Luis Depestre i que compta amb la col·laboració d'Arthur Vincentius Hensen. Temes com I got a Woman, Hit the Road Jack o What I'd Say recordaran el mestratge d'un dels grans de la música del segle XX.

Compartir el artículo

stats