Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu (IV)

Dos Jaumes.- Sí, de dos Jaumes va la cosa. Jaume Tugores i Jaume Compte es fusionen després de cert temps per separat per oferir una vetllada curiosa. Tugores arriba a l'illa després d'un periple que l'ha portat de gira exitosa per Bordeus, La Roca del Vallès, Banyoles, Cadaqués i Argentona, acompanyat de David González i Biel Fiol. A Compte l'hem trobam només fa dos dies a la Biblioteca de Can Torró d'Alcúdia amb el seu grup estable Nafas Ensemble amb un repertori inspirat en els Balcans, temes originals i algunes peces populars de Sèrbia. En el recital d'anit tots dos músics han preparat un repertori especial, que segur recordarà el del passat mes de maig al Teatre Mar i Terra dins el cicle Folkyou de Tomeu Gomila. Temes nous i d'altres ja escoltats però que sonaran diferent ompliran anit el Castell de Bellver (21.30h) en aquesta proposta que no podem deixar de qualificar d'original.

Verdi a Santanyí.- L'anomenada Setmana Lírica de Santanyí arriba al seu cinquè aniversari. El passat 2 d'agost encetà l'edició d'enguany obrint-se a nous estils a través d'un quintet de jazz amb Chema Borras trombó, Jaume Riera, piano, Salvador Font, batería, Pere Bujosa, contrabaix i Pere Bonet, veu, intepretant versions de boleros, tangos i altres cançons. Però el plat fort d'aquesta cicle són, sens dubte, les dues representacions de La Traviata que tendran lloc avui dia 14 i diumenge dia 16 al Teatre Principal de Santanyí (21.30h), amb un repartiment que inclou Maia Planas com a Violetta, Néster Martorell com a Alfredo, Javier Landete com a Germont i una Orquestra i un Cor de cambra. L'escenografia és d'Aina Arbós i la direcció musical de Sergio Alapont. Santanyí viu, un any més, una aventura arriscada que, any rere any ha sabut portar a bon port. Representar títols com La Traviata (enguany) o Don Giovanni (l'any passat) en un espai reduït i amb mitjans limitats i amb una petita orquestra té, és cert, molt d'aventura. El risc, però, és també un valor a tenir en compte.

Cançons amb sorpresa.- Cançons inesperades és el títol d'un espectacle que s'estrenà a Barcelona fa uns mesos i que s'oferí primer al Círcol Maldà i després al Teatre Goya i en el qual Daniel Anglès i Manuel Tejada improvisen i intueixen al voltant del piano i la veu, passant per diferents estil i dedicant una especial atenció al teatre musical. Com ells mateixos declaren que fan: "Cançons que porten a sentiments. Sentiments que porten a cançons" I es demanen: "La cançó canvia el que sentim? El que sentim, canvia la cançó?" Doncs anit, a la Sala Dante de Palma (21h) tendrem la resposta.

Compartir el artículo

stats