Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

A Gràcia, amb gràcia

Y llana Malikian.- Nascuda com a companyia d'humor gestual, que no és poc, Yllana és avui molt més. Ha esdevingut també element de producció i creació d'espectacles de tot tipus, propis i d'altres companyies. Yllana és, sens dubte, un referent i ho demostra la quantitat de premis que ha obtingut al llarg de la seva trajectòria que comença l'any 1991.

La unió entre Yllana i Ara Malikian era qüestió de temps. Provaren amb Malikianini a partir d'una proposta que els feu el Palau de la Música Catalana i ara arriben amb Pagagnini, un espectacle que junta, en un mateix pla, l'humor i la bogeria, el teatre i la música, el gag i el so del violí.

Pagagnini, que ha estat guardonat a Edimburg, Alemanya, Cádiz i Toledo, es presenta anit al Santuari de Gràcia (22h) com a part del cicle Nits Culturals que enguany arriba a la seva cinquena edició.

Fusió entre diferents maneres d'entendre l'art. Paròdia, humor, teatre y... música, molta de música, sobretot música.

Desconcert.- Tot un desconcert, segons paraules que ens transmeten els organitzadors, per repassar la història de la música de forma virtuosística però entretinguda. Perquè l'entreteniment i la qualitat són les constants inseparables, tant d'Ara Malikian com d'Ylana.

El violinista, ben conegut a Mallorca per les seves repetides i sempre noves aparicions a través de projectes engrescadors, unirà avui la seva música a la de Eduardo Ortega, Fernando Clement i Gueorgui Fourdnajev per oferir una vetllada única, dirigida als melòmans, per la seva indiscutible qualitat interpretativa, i als menys entesos, per la seva manera d'arribar a tothom a través de la divesió.

Pagagnini, que d'aquí a uns dies es podrà veure a Palermo i que després farà gira francesa no és només un concert, és una classe d'història de la música a través d'una molt interessant proposta pedagògica.

Compartir el artículo

stats