Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Simó Orfila, de Don Carlo a Don Giovani

Blue moon. Així cantaven The Marcels en els anys seixanta, posant de moda un tema de 1934 i que formà part de la banda sonora del film Manhanttan Melodrama i que també havia cantat Elvis. Blue Moon, com les bones cançons, permet múltiples versions. Com a balada funciona, com a tema de ball també. I pel que fa al jazz ha esdevingut un estàndard.

Lluna blava. "La kluna venia, la lluna rodava/ la lluna d'avui serà lluna blava". Són versos d'Olga Xirinacs. La poetessa i també música catalana canta a una curiosa manifestació selenita que es va donar ahir vespre quan ens il·luminava una de les dues llunes plenes de juliol. La "lluna blava" és un fet més astronòmic que cromàtic. Parlam de "lluna blava" no pel color sinó per la coincidència de dues llunes plenes el mateix mes, cosa que passà el passat juliol (fou lluna plena el dia 2 i també el 31). Ahir fou lluna plena, ahir fou també lluna blava. I no ho tornarà a ser fins d'aquí a tres anys, i per partida doble, quan el gener i març de 2018 tenguem dues llunes plenes el mateix mes. Des de molts indrets de l'illa es veia, ahir vespre, una lluna gran, lluminosa, pot ser que fins i tot blava.

Cant a Bellver. Com es devia veure la Lluna des de Bellver durant el concert de Toni Miranda i The Jazz Fingers? Encara tenim temps de comprovar-ho. Avui, amb una lluna quasi plena, Bellver ens proposa un nou concert de la Simfònica, el quart del seu cicle estiuenc (21:30 hores). Pablo Mielgo dirigirà la formació que comptarà també amb el rol solista del baix-baríton menorquí Simó Orfila, qui acaba d'arribar de Madrid havent participat en un Don Carlo de Verdi a El Escorial, en una producció que ha dirigit escènicament Albert Boadella. Verdi, curiosament, no apareix en el programa d'anit. Orfila ha optat per canviar de registre. Així, Mozart (Don Giovanni i Le Nozze di Figaro) i Rossini (Semiramide i Il barbiere di Siviglia) cobriran la primera part mentre que alguns fragments de sarsuela ompliran la segona.

Compartir el artículo

stats