Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Musicar la Història

Llull/Germanies. Mística. Música.- Avui, divendres 27 de Febrer, la Banda Municipal de Música de Palma estrena The Great Mystic, una partitura que fou encarregada per la formació a Jose Ignacio Blesa Lull per tal de recordar el 700 aniversari de la Mort de Ramon Llull. El títol, sens dubte, és indicat. La Mística a través de la Música.

Blesa, que és un músic en sentit ample del terme (clarinetista, musicòleg, pedagog... a més de compositor) és un valor molt sòlid i apostar per ell a l´hora de fer-li una comanda musical és anar a tir segur, ja que moltes de les seves obres han estat repetidament guardonades arreu del món i conjunts de la talla de l´Spanish Brass, Luur Metals i la Primitiva de Llíria, entre molts d´altres, les porten en el seu repertori.

I la cosa no acaba aquí, en el mateix concert, que dirigirà el titular de la banda Salvador Sebastià, s´interpretarà per primera vegada la versió per a banda de l´obra Germanies de Vicente Ortiz Gimeno, un músic resident a Los Ángeles i que té, entre els seus reconeixements, que són molts, un Hollywood Music in Media Award per la seva obra Space Mission.

I encara més: durant la mateixa sessió també podrem escoltar la recuperació de Tango-Havanera del felanitxer Bartomeu Oliver. Per tant estam davant un concert ple d´interès. Fragments musicats de la nostra història i partitures fins ara oblidades.

La cita és a l´Auditori del Conservatori (19.30)

La veu a escena.- Una altra cita per anit que convé recordar és la que ens proposen, una setmana més, els Amics de l´Òpera del Teatre Principal. Es tracta d´un Recital Líric a l´església de Sant Felip Neri (20h), protagonitzat per la soprano mallorquina Marina Serra acompanyada al piano per Xavier Riera. Verdi (La Traviata), Puccini (Turandot i La Rondine), Mahler (Frühlingsmorgen), Villalobos (Floresta do Amazonas), Donizetti (Lucia di Lammermoor), Berlioz (Nuits d´été), Wolf (Verbogenheit), Mozart (Le nozze di Figaro i Die Zauberflöte) i Monpou (Damnunt de Tu).

Compartir el artículo

stats