Això era i no era un mag, amant de la música, que convertí, amb el seu art, un arbre molt hermós i ancestral, situat en el jardí de l´emperador de la Xina, en un arpa. Ara bé, l´instrument només sonaria si el tocava el més gran de tots els músics.

L´emperador, que volia gaudir de la música de l´arpa, va convidar tots els instrumentistes del regne a fer-la sonar. Però res de res. De l´instrument no en sortia cap so, només renous i gemecs.

Un dia arribà al palau el jove Peiwoh, un príncep, qui va ser convidat a fer sonar la silenciosa fusta màgica. I quina no fou la sorpresa quan començaren a sortir-ne melodies i harmonies molt belles, com mai no s´havien sentit en tot el país.

"Com ho has fet?" li demanaren tots. I ell va respondre: "No he fet altra cosa que deixar l´instrument en llibertat, que fos ell qui triàs el que volia dir.Jo he oblidat que era músic, només he pensat en ser el mediador".

La història de Peiwoh, el músic xinès, enrevoltarà anit el pati del castell de Bellver durant el concert que Arianna Savall oferirà amb el seu projecte Hirundo Maris (21h), en un recital que han titulat Peiwoh i Cants de la Mediterrània. Una creació mediterrània inspirada en la llegenda taoista d´aquesta antiga arpa oriental.

L´arpa gòtica, l´arpa triple barroca, el contrabaix i el bol tibetà, acompanyaran la també soprano a través d´un viatge musical que inclou temes propis, tradicionals i altres inspirats en tradicions mediterrànies i celtes.

Arianna Savall, qui ha begut a casa i des de petita la passió per la música a través dels seus pares (Jordi Savall i Montserrat Figueres), arriba a l´illa després d´uns anys de no haver-hi actuat. La darrera vegada fou al cicle musical Serenates d´estiu de Cala Rajada, en el que va deixar un gran record.