Implantat el curs 2007-2008, el Màster en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments té com a objectiu "donar resposta a l´elevada demanda social per adquirir més i millors coneixements en matèria de nutrició i alimentació, així com a la necessitat de rebre missatges clars en aquesta matèria", afirma Josep A. Tur, director del postgrau.

La consecució d´aquest objectiu implicava la necessitat de comptar amb un elevat nivell de formació d´experts i quatre anys després de la primera edició, el màster s´ha convertit en un dels que compta amb més matriculats. Més de la meitat d´aquests són de fora de les Balears, tant de la resta de l´Estat com d´altres universitats de tot el món.

El postgrau ofereix als alumnes tres possibles itineraris: Nutrició i Qualitat dels Aliments, Nutrició Clínica i Alimentació Aplicada al Turisme. Cada itinerari consta de deu mòduls.

Josep A. Tur explica que "els conceptes que s´ha adquirit al grau s´incrementen notablement durant el màster, ja que són tractats de forma transversal i des de diversos punts de vista, amb la qual cosa s´adquirirà una formació multidisciplinària sobre la matèria".

Amb professors de la UIB i de la Universitat de Granada, a més d´altres experts de diversos sectors com el nutricional, el clínic, l´alimentari i el turístic, la part teòrica del post-grau s´imparteix de manera virtual, mentre que la part pràctica es du a terme als laboratoris de la Universitat i a empreses i institucions amb les quals s´han signat convenis de col·laboració. Els estudiants de fora de les Illes poden fer les pràctiques als seus llocs d´origen.

El màster fa part de dos programes de doctorat amb menció de qualitat del Ministeri: el Doctorat en Nutrició Humana i el Doctorat en Tecnologia i Qualitat dels Aliments.

La nutrició i l´alimentació humana, la nutrició clínica, l´ús de la tecnologia lligada a la qualitat dels aliments o els models d´alimentació aplicats al turisme, són alguns dels continguts del títol, que abraça un sector amb una demanda creixent de professionals ben formats per incorporar-se tant al sector primari de l´alimentació com al sector serveis, especialment a l´hoteleria i a la restauració.

DADES BÀSIQUES

· Places ofertades: 50

· Adreçat principalment a: Llicenciats en Biologia, Bioquímica, Química, Psicologia, Medicina, Farmàcia, Veterinària, Ciències de l´Educació, Psicopedagogia, LADE, Ciències de l´Activitat Física i l´Esport, INEF i Ciència i Tecnologia dels Aliments.

· Enfocament: Acadèmic, profesional i de recerca.

· Núm. de crèdits: 60 ECTS.

· Modalitat: Virtual amb pràctiques presencials.

· Part formativa d'un doctorat amb menció de qualitat: Sí

· Preinscripció i matrícula: Setembre: de 1 a 9 (preinscripció) i de 4 a 15 d´octubre (matrícula).

· Contacte: pep.tur@uib.cat