La implantació d´aquest màster neix davant la necessitat d´oferir una docència en una de les àrees que més influència han tingut en la salut humana i en l´àmbit econòmic.

Pablo Escribà, que n´és el director, explica aquestes paraules: "Les grans potències i les potències emergents tenen programes importants de biotecnologia que constitueixen un dels seus pilars econòmics. Aquest sector ha estat un dels pocs que ha tingut un creixement net en ofertes d´ocupació tot i la crisi en què està sumit l´Estat, la qual cosa obre perspectives interessants per a les persones que es volen formar en aquesta disciplina".

Aquest estudi de postgrau ofereix cursos en biotecnologia en biomedicina, biotecnologia microbiana, biotecnologia vegetal, biologia cel·lular i molecular, genètica humana, entre altres matèries. La relació entre els crèdits oferts i els necessaris per completar el programa està entre les més altes de la UIB, atès que l´oferta és de gairebé el doble de les necessitats curriculars. "Per això, –hi afegeix Antònia Picornell, codirectora– els alumnes poden seleccionar entre una àmplia gamma de cursos aquells que els puguin resultar més interessants.

Tots els cursos en el màster en Biotecnologia, Genètica i Biologia Cel·lular són específics de la titulació, és a dir, no s´imparteixen a cap llicenciatura o grau oficial a la UIB, de manera que els continguts explicats són addicionals i amplien i estenen la docència en les llicenciatures o graus.

Pel que fa als professors, cal dir que són catedràtics, professors i investigadors de diferents zones de l´Estat i de l´estranger.

Escribà considera important remarcar que aquells que vulguin realitzar una activitat de recerca bàsica en el sector privat, han de considerar tenir una formació en biotecnologia com a primer pas en la seva carrera. "Actualment, moltes empreses tenen uns recursos econòmics que poden superar els que es poden aconseguir en el sector públic. Cada vegada més, la recerca bàsica es veu com un camí cap a la consecució de productes que puguin millorar la qualitat de vida dels humans, com diu una de les màximes de la biotecnologia: Good science makes good business".