"Es tracta d´un dels màsters de la Universitat de les Illes Balears que més alumnes de fora de la comunitat autònoma atreu –comenta el director, Andreu Palou. Concretament el 75% és gent de la península i d´altres països".

El motiu? Aquest és el primer màster del món en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada, una oferta formativa que recull els coneixements més demandats per les empreses en els nous camps de l´alimentació i la salut, la qual cosa assegura les màximes possibilitats de promoció professional. La qualitat dels estudis és avalada pel grup de recerca promotor d´aquest estudi oficial de postgrau que és el principal referent científic europeu en aquest camp.

La finalitat d´aquests estudis és donar una formació nova i especialitzada que permeti als estudiants ampliar els seus coneixements amb continguts totalment nous i molt capdavanters dins la Nutrició i la Biologia Molecular. Durant un any hom podrà formar-se en les ciències de la nutrició i l´alimentació del segle XXI, que incorporen el coneixement del metabolisme, de les interaccions gens-nutrients i dels aliments, amb la finalitat de millorar l´alimentació i la salut i oferir un enfocament nutricional personalitzat.

En aquest sentit, s´hi inclou formació en nutrició molecular, en el disseny de nous aliments amb efectes beneficiosos per a la salut dins l´entorn de l´alimentació funcional, aspectes relacionats amb tecnologia dels aliments i de seguretat alimentària, com també les repercussions potencials en la salut pública i individual i el coneixement de nous desenvolupaments.

El màster ofereix dos itineraris d´especialització: un amb un perfil investigador, que inclou treball de recerca; i un altre amb un perfil professional empresarial, que inclou pràctiques en empreses col·laboradores. Per això, s´han establert convenis de col·laboració per estades dels alumnes en centres d´investigació d´excel·lència en Nutrició i Nutrigenòmica i en les principals empreses, líders internacionals en el camp de la Nutrició i Alimentació Humana, en les quals els alumnes es podran integrar durant 1 mes de feina en relació amb la recerca, la innovació i el desenvolupament.