Fa pocs dies que ha mort al municipi de Santa Margalida Federico Calero León, de 59 anys, després d'una llarga i dolorosa malaltia que li havia estat diagnosticada fa uns pocs mesos.

Havia nascut a la ciutat de Madrid, però es pot afirmar que Federico Calero era mallorquí d'adopció. Va arribar al poble de Santa Margalida ara fa més de 30 anys. En aquesta localitat del Nord de Mallorca, on ha transcorregut tota la seva vida, es va casar amb Catalina Garau, amb la qual va tenir tres fills: Maria Llum, Isabel i Manolo. Els dos darrers fills són grans esportistes i sempre han estat encoratjats pel seu pare, que vivia per a l'esport, i principalment per al futbol, on va fer una bona carrera.

Federico Calero va jugar amb el Reial Mallorca entre 1977 fins a 1981 en la posició de central i en algunes ocasions de lateral. Va fer d'entrenador de futbol i fou una persona lligada i molt estimada al Margaritense, el club del seu poble. A més, va entrenar el Manacor i l'Sporting Ciutat de Palma. També es va fer càrrec de la selecció balear femenina sub-16.

Quan era jove, Federico Calero va jugar amb el Linares C.F. de la segona divisió del futbol espanyol. També va exercir de policia municipal a Santa Margalida i Can Picafort i darrerament treballava en una empresa de seguretat.

Des d'aquí volem transmetre el nostre més sentit condol a tota la seva família i amics, que són molts.